|
Recept na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní
Recept na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 300g hladké mouky 100g polohrubé mouky 200g baby špenátu 2 vejce 3 PL olivový olej špetka soli voda máslo na osmažení Na náplň: 200g ricotty 100g fety, nebo balkánu 100g sušených rajčat v oleji 1 stroužek česneku nasekaná čestvá bazalka sůl pepř Na přeliv: česnekové máslo (viz poznámka) slanina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní
Recept na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní: 1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto. Množtví vody neuvádím záměrně (já použila ani ne 1dcl), záleží na tom, jak mouka bude pít a také, jak moc jste vymačkali vodu ze špenátu. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se lepit - asi jako nudlové. Pokud je tuhé moc, přidáme vodu, pokud málo, přidáme mouku. Takto vypracovené těsto dáme na cca 1 hodinu odpočinout do lednice. 2. Rajčata vytáhneme z oleje, necháke okapat a nasekáme nadrobno. Smícháme s ricottou a fetou, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. 3. Těsto z lednice rozdělíme na několik částí a vyválíme tak, aby bylo co nejtenčí. Větší sklenicí vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou náplní - doprostřed kolečka dáme necelou lžíci náplně, přehneme a okraje k sobě přitlačíme prsty. 4. Pelmeně vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a pelmeně smažíme dozlatova. 5. V další pánvi nasucho opražíme nadrobno nakrájenou slaninu, když je křupavá, přidáme několik lžic česnekového másla a necháme rozpustit. 6. Pelmeně na talíři přeléváme máslem se slaninou a podáváme.
Poznámka k receptu na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní: česnekové máslo: http://www.meggle.cz/Sortiment/Ochucena-masla/Cesn... , samozřejmě můžete použít vlastní. Samozřejmě vím, co jsou to pelmeně a čím se plní, proto je název v uvozovkách. Toto je takový pokus o fúzi dvou kuchyní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nikina
- Datum vložení: 04.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Na těsto: 300g hladké mouky 100g polohrubé mouky 200g baby špenátu 2 vejce 3 PL olivový olej špetka soli voda máslo na osmažení Na náplň: 200g ricotty 100g fety, nebo balkánu 100g sušených rajčat v oleji 1 stroužek česneku nasekaná čestvá bazalka sůl pepř Na přeliv: česnekové máslo (viz poznámka) slanina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|