|
Recept na Obrácený jablkový koláč s krémem
Recept na Obrácený jablkový koláč s krémem je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Obrácený jablkový koláč s krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 4 vejce 200 g hladké mouky kypřicí prášek do pečiva 200 g moučkového cukru 1OO ml vody 100 ml oleje 2 lžíce kakaa vanilkový cukr lžíce rumu špetka soli do bílkového sněhu Na jablečnou vrstvu: 1000 g jablek 100 g krupicového cukru 2 lžíce mleté skořice Na krém: 1,5 sáčku Zlatého klasu ( vanilkového pudinku ) 400 ml vody 100 g krupicového cukru dřeň z vanilkového lusku 250 g másla čokoládou polevu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obrácený jablkový koláč s krémem
Recept na Obrácený jablkový koláč s krémem: Jablka zbavíme slupek a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na plátky nebo půlplátky ( podle velokosti jablek ) asi 5 mm silné. Plech vyložíme papírem na pečení a zlehka přetřeme máslem. Jablka naskládáme těsně vedle sebe na papír. Posypeme cukrem a skořicí. Cukrem nešetříme, klidně můžete přidat i víc. Během pečení krásně zkaramelizuje. Uděláme si těsto: žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny.Přidáme vodu a olej a opět šleháme. Pak přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a opět krátce prošleháme. V jiné misce ušleháme s trošičkou soli bílky na pevný sníh. Ten pak stěrkou nebo vařečkou zlehka vmícháme do těsta. Polovinu těsta přemístíme pomocí stěrky na jablka. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a rum. Promícháme a opět s pomocí stěrky navrstvíme na světlé těsto. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 st.a pečeme cca 20-25 minut. Na mřížce necháme při pokojové teplotě vychladnout. A připravíme si krém: 200 ml vody uvedeme do varu a ve zbývajícím množství vody rozmícháme Zlatý klas nebo pudink. Do vroucí vody nalejeme rozmíchaný pudink a krátce provaříme. Necháme částečně vychladnout a vmícháme cukr. Prošleháme. Máslo utřeme v robotu nebo šlehačem do pěny a přidáme dřeň z vanilkového lusku. Spolu s chladným pudinkem vyšleháme hladký krém. Na upečený koláč položíme pečicí papír, odpovídající velikosti koláče. Na ten přiklopíme tác a plech obratně na tento překlopíme. Stáhneme pečicí papír, pod kterým jsou ta jablka. Necháme zcela vychladnout a pak natřeme krémem. Dozdobíme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v chladné místnosti nebo v lednici. Krájíme úhledně, ne jak já :-(, uvaříme dobrou kávičku a pak už jen acháme :-)
Poznámka k receptu na Obrácený jablkový koláč s krémem: Recept jsem si našla na internetu (Pro ženy cz. Babiččiny recepty ), malinko upravila. Vím, že receptů na obrácený jablkový koláč je tu dost. Ale každý je jiný. Buď, co se týká surovin do těsta nebo v krému. Tak jsem si dovolila přidat další. Pokud to bude kóór vadit :-))), nechám jej smazat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obrácený jablkový koláč s krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 12.03.2013
- Počet porcí: plech 33 x 24 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 4 vejce 200 g hladké mouky kypřicí prášek do pečiva 200 g moučkového cukru 1OO ml vody 100 ml oleje 2 lžíce kakaa vanilkový cukr lžíce rumu špetka soli do bílkového sněhu Na jablečnou vrstvu: 1000 g jablek 100 g krupicového cukru 2 lžíce mleté skořice Na krém: 1,5 sáčku Zlatého klasu ( vanilkového pudinku ) 400 ml vody 100 g krupicového cukru dřeň z vanilkového lusku 250 g másla čokoládou polevu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obrácený jablkový koláč s krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obrácený jablkový koláč s krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obrácený jablkový koláč s krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|