Recept na Obložený sendvič - italská muffuletta
Recept na Obložený sendvič - italská muffuletta je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Obložený sendvič - italská muffuletta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Biely sedvicovy chlieb kvas : 120 ml tepla voda 130 g hladka muka 1 CL susene drozdie cesto : 230 ml tepla voda 1 CL susene drozdie 420 g hladka muka 1 1/2 CL sol Na oblozenie 300 g rozne talianske makke udeniny 200 g rozne talianske syry 300 ml nakladany olivovy salat.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obložený sendvič - italská muffuletta
Recept na Obložený sendvič - italská muffuletta: Najprv si urobime kvas. Zmiesame teplu vodu s lyzickou suseneho drozdia a nakyprenou mukou. Vznikne nam riedke cesto. Nechame ho nakysnut na teplom mieste tak, aby zdvojnasobil svoj objem. Po nakysnuti dame do misy muku, lyzicku suseneho drozdia a vykysnuty kvasok. Vymiesame hladke cesto a nechame ho kysnut v uzatvorenej nadobe....moje kyslo hodinu. Na plech dame papier na pecenie a poprasime ho mukou na mieste kde polozim bochnik cesta. Vykysnute cesto posypem solou a prepracujeme ho. Polozime na plech a vytvarujeme bochnik. Cesto nie je huste, takze bochnik nebude vysoky. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame este 30 minut kysnut. Rozohrejeme ruru na 220 stupnov . Po 30 minutach dame utierku dolu a dame chlieb piect na 25 az 30 minut. Ja som urobila chybu, pretoze som ten bochnik pred vlozenim do rury chcela trochu upravit a porusila som tak jeho povrch a po upeceni mi ostal vraskavy. Ked chlieb po upeceni vychladne, prerezeme ho a vydlabeme cast striedky. Olivovy salat nechame na sitku odkvapkat, ale olejovy nalev zachytime. Obidve polovice chleba dobre potrieme zachytenym olejom. Zacneme plnit tak, aby na spodku a na vrchu bola vrstva odkvapkaneho olivoveho salatu. Oblozeny sedvic vlozime do chladnicky , polozime na jeho vrch dosticku a poriadne zatazime. Naplneny chlieb by sa mal rozkrojit na 4 casti do trojuholnikov Mne sa trojuholnik zle transportuje, tak som ich potom este rozkrajala na obdlzniky V obdlznikovej forme moze sendvic posluzit ako skvele pohostenie na party.
Poznámka k receptu na Obložený sendvič - italská muffuletta: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1881
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obložený sendvič - italská muffuletta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 29.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: Biely sedvicovy chlieb kvas : 120 ml tepla voda 130 g hladka muka 1 CL susene drozdie cesto : 230 ml tepla voda 1 CL susene drozdie 420 g hladka muka 1 1/2 CL sol Na oblozenie 300 g rozne talianske makke udeniny 200 g rozne talianske syry 300 ml nakladany olivovy salat
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obložený sendvič - italská muffuletta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obložený sendvič - italská muffuletta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obložený sendvič - italská muffuletta
|
|