|
Recept na Oblečené panenky
Recept na Oblečené panenky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Oblečené panenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g vepřové panenky 500 g brambor 2 vejce 4 stroužky česneku 6 vrchovatých lžic hladké mouky hrst majoránky pepř sůl olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Oblečené panenky
Recept na Oblečené panenky: Panenku nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky a dlaní naklepneme. Osolíme a opepříme. Brambory najemno nastrouháme a uložíme do síta. Osolíme a necháme vytéct přebytečnou tekutinu. V míse smícháme brambory, sůl, vejce, mouku, utřený česnek, promnutou majoránku, sůl a pepř. Do každého důlku lívanečníku kápneme olej, rozpálíme ho, rozetřeme lžíci těsta, na něj plátek masa a zakryjeme další lžící těsta. Smažíme pod pokličkou na nízké teplotě z obou stran, celkově asi 12 minut. Nejvhodnější přílohou je špenát.
Poznámka k receptu na Oblečené panenky: Čerpáno z knihy Vaření s Čirinou. Původní recept byl trochu nesrozumitelný a nepřesný, takže jsem ho upravila tak, aby se podle něj dalo snadno uvařit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Oblečené panenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 12.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 400 g vepřové panenky 500 g brambor 2 vejce 4 stroužky česneku 6 vrchovatých lžic hladké mouky hrst majoránky pepř sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na oblečené panenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Oblečené panenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Oblečené panenky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|