|
Recept na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně
Recept na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg nových brambor 350 ml zakysané smetany /smetanového jogurtu/ 1-2 PL másla 2 cm strouhaného zázvoru /nebo 4 stroužky prolisovaného česneku / 40 g jemně strouhaného sýra / parmazánu / sůl + čerstvý mletý pepř špetka muškátového květu petrželka/ pažitka/ na ozdobu /+ můžeme přidat do smetany ještě 1 ČL oblíbeného koření /gyros, nebo houbové koření apod./.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně
Recept na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně: Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl, muškátový květ a mletý pepř se solí / nebo ještě i jiné koření / zamícháme do zakysané smetany. Touto směsí brambory zalijeme a pečeme cca 35 minut ve vyhřáté troubě dorůžova. Krátce před dopečením posypeme jemně nastrouhaným sýrem nebo parmazánem a dopečeme. Petrželku nasekáme nadrobno a upečené brambory ozdobíme.
Poznámka k receptu na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně: Brambory při pečení krásně voní a jsou moc dobré a křehké, koření si každý dá podle své fantazie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 04.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg nových brambor 350 ml zakysané smetany /smetanového jogurtu/ 1-2 PL másla 2 cm strouhaného zázvoru /nebo 4 stroužky prolisovaného česneku / 40 g jemně strouhaného sýra / parmazánu / sůl + čerstvý mletý pepř špetka muškátového květu petrželka/ pažitka/ na ozdobu /+ můžeme přidat do smetany ještě 1 ČL oblíbeného koření /gyros, nebo houbové koření apod./
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nové brambory , zapečené v okořeněné zakysané smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|