|
Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové
Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g uvařených brambor/4větší ks,zbyly mi z předešlého dne 300 g očištěné dýně Hokkaido/500g se slupkou a dužinou 150 g polohrubé mouky/200ml hrnek 150 g dětské krupičky/200ml hrnek 2 vejce 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek/petrželka,kerblík 1 lžička soli do těsta+sůl do vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové
Recept na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové: Do hlubšího hrnce dáme vařit vodu na noky. Dýni pečlivě umyjeme. Odstraníme slupku a dužinu se semínky, které nevyhodíme, ale uchováme na později na vyvaření do zeleninové polévky. Dýni a brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Přidáme vejce, bylinky, osolíme a promícháme. Přisypeme mouku a krupičku a propracujeme těsto trochu jemnější konzistence, než jak jsme zvyklí u bramborových knedlíků. Vařící vodu osolíme, stáhneme plamen a vkládáme mezi navlhčenými dlaněmi vytvořené malé knedlíčky o velikosti pinpongového míčku.Můžeme také navlhčenou lžičkou vykrajovat větší noky. Vaříme mírným varem přibližně 5minut. Až noky/knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme vařit ještě 5minut. Poté je děrovanou naběračkou vybereme do cedníku a necháme okapat. Část těsta také můžeme do vroucí vody protlačit přes haluškovač a po vynoření na hladinu nočky/špecle necháme ještě 3minuty provařit. Malé knedlíčky a noky dáváme do hrnce nanejvýš po 10kusech, aby se stačily uvařit. Podáváme jako přílohu k dušenému masu se šťávou, k pečenému se zelím a podobně. Hodí se i jako samostatný pokrm s osmaženou slaninou a cibulkou.
Poznámka k receptu na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové: Hotové noky jsou mírně“oslizlé“:-) ale chutné a hezky barevné. Noky které nespotřebujeme můžeme zamrazit. Dostala jsem hodně dýní Hokkaido, tak vymýšlím různé“hovadinky“jak ji upotřebit. Možná by šla po nastrouhání zamrazit, ale nemám místo v mrazáku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.12.2013
- Počet porcí: 1 kilogram hotového těsta
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 400 g uvařených brambor/4větší ks,zbyly mi z předešlého dne 300 g očištěné dýně Hokkaido/500g se slupkou a dužinou 150 g polohrubé mouky/200ml hrnek 150 g dětské krupičky/200ml hrnek 2 vejce 2 lžíce čerstvých nasekaných bylinek/petrželka,kerblík 1 lžička soli do těsta+sůl do vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Noky(špecle)knedlíčky-bramborovo dýňové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|