|
Recept na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Recept na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g filet nilského okouna přepuštěné máslo, tymián hrubá sůl, citron 1 vejce, pórek, máslo Rama cremefine na vaření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
Recept na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou: Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu. Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek. Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy. Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce.
Poznámka k receptu na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou: ... a zase ten "vokoun". Ryby jsou přece zdravé. Okoun 100 x jinak a vždy ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 21.05.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 200 g filet nilského okouna přepuštěné máslo, tymián hrubá sůl, citron 1 vejce, pórek, máslo Rama cremefine na vaření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|