|
Recept na Nevařený jitrocelový sirup
Recept na Nevařený jitrocelový sirup je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Nevařený jitrocelový sirup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
jitrocel kopinatý (ten s dlouhými listy), trhá se od května do září tmavý cukr nebo med + sklenice se šroubovacím uzávěrem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nevařený jitrocelový sirup
Recept na Nevařený jitrocelový sirup: Listy jitrocele omyjeme a natrháme na malé kousky. Do čisté a vroucí vodou vypařené šroubovací sklenice natlačíme cca 1cm vrstvu natrhaných lístků jitrocele, zasypeme cukrem nebo zalijeme medem a opět natlačíme lístky jitrocele. Opakujeme, dokud není sklenice plná, poslední vrstva je cukr nebo med. Sklenici uzavřeme a necháme 10 dní stát na teplém místě (ne na přímém slunci). Po deseti dnech sirup slijeme, listy vymačkáme a vyhodíme. Skladujeme v lednici. Z 1l sklenice dostanete cca 400ml sirupu.
Poznámka k receptu na Nevařený jitrocelový sirup: Jitrocelový sirup je přírodní prostředek proti kašli a nachlazení, posiluje horní cesty dýchací, rozpouští a uvolňuje hleny, usnadňuje odkašlávání, ulevuje při zánětech průdušek a mandlí, při katarech a astmatu. Užívá se 1 lžíce 3x denně (ne před spaním).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nevařený jitrocelový sirup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: podle velikosti sklenice
- Datum vložení: 23.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: jitrocel kopinatý (ten s dlouhými listy), trhá se od května do září tmavý cukr nebo med + sklenice se šroubovacím uzávěrem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nevařený jitrocelový sirup,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nevařený jitrocelový sirup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nevařený jitrocelový sirup
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|