|
Recept na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem
Recept na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
280 g hladké mouky 250 g másla 12 PL studené vody 1 žloutek 1 PL octa špetka soli 700 g jablek 150 g strouhaných lískových oříšků čokoláda ( zůstala nám z domácího cukroví, viz poznámka )- cca 180 g třtinový cukr, skořice 1 vejce 2 - 3 mandarinky + moučkový cukr na posypáni a kandované třesně na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem
Recept na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem: Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošlu soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme větší obdélníky. Každý obdélníkový plát posypeme nejdříve nastrouhanými oříšky, poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme cukrem, přidáme na kousky pokrájené čerstvé mandarinky, přidáme čokoládu s marcipánem (viz poznámka) a vše opakujeme do spotřebování surovin. Těsto zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci dozlatova do trouby.
Poznámka k receptu na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem: Letošní jedna várka domácí čoklády do formiček se manželovi moc nepovedla, vůbec nešla vyklopit........ no a tak jsem ji seškrábala do nádobky, co se dá dělat a dala jsem ji všude, kam se dalo, tady se přihodila do závinu a s tím marcipánem uvnitř byl závin fakt moc dobrý a manžel se dal do klidu..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 17.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 280 g hladké mouky 250 g másla 12 PL studené vody 1 žloutek 1 PL octa špetka soli 700 g jablek 150 g strouhaných lískových oříšků čokoláda ( zůstala nám z domácího cukroví, viz poznámka )- cca 180 g třtinový cukr, skořice 1 vejce 2 - 3 mandarinky + moučkový cukr na posypáni a kandované třesně na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Netradiční závin s čokoládou, marcipánem a ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|