|
Recept na Netradiční plněné "ďábelské" papriky
Recept na Netradiční plněné "ďábelské" papriky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Netradiční plněné "ďábelské" papriky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého ochuceného masa mix 1 konzerva "Ďábelských toustů" 180 g 2 větší cibule 1 vejce 1 KL drceného kmínu 5 PL strouhanky dle své chuti nasekaný libeček nebo majoránka 250 g libovolné slaniny vcelku- měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-sádlo/olej 6 větších masitých paprik 11 plátků sýra- měla jsem Edamer 1 kostka zeleninového bujonu 3 dl horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Netradiční plněné "ďábelské" papriky
Recept na Netradiční plněné "ďábelské" papriky: Zapneme si troubu na předehřátí- já mám plynovou. Papriky rozpůlíme, odstraníme jadřince a opláchneme. Ze slaniny si nakrájíme 11 silnějších špalíčků a odložíme bokem. Zbývající slaninu a 1 cibulku si nakrájíme na drobnější kousky a na lžíci tuku v kastrůlku společně orestujeme dorůžova. Pak zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku zeleninového bujonu a minutu povaříme. Vezmeme si 1 půlku papriky, nakrájíme na drobné kostičky, zbylou 1 cibuli také nadrobno, dáme do větší mísy společně s mletým masem, konzervou toustů, zelenýma bylinkama, vejcem a strouhankou a vše důkladně promícháme. Vzniklou směsí plníme půlky paprik, do každé vtlačíme špalíček slaniny a dorovnáme zbytkem směsi. Do nádoby, ve které budeme papriky zapékat, přelijeme předem připravenou směs z cibule, slaniny a bujonu, na to poklademe naplněné papriky a dáme nepřikryté do předehřáté trouby na poloviční výkon na 20 minut péct, pokud je třeba, doplníme tekutinu. Po 20 minutách poklademe plátky sýra a ještě 5 minut zapečeme. Vytáhneme z trouby, papriky uložíme do tepla, část vysmažené slaniny a cibule dáme bokem a zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme nazpět slaninu s cibulí, papriky, trošku prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a poléváme šťávou.
Poznámka k receptu na Netradiční plněné "ďábelské" papriky: Mně včera zbylo něco málo z umíchané směsi na Masové "ďábelské" muffínky, tak jsem ještě zrealizovala tady tohle další jídlo, na kterém jsme si pochutnali. Množství surovin si samozřejmě může každý upravit podle počtu strávníků a podle toho, co má rád. Většinou dělávám papriky k rajské a s knedlíkem, ale tahle umixovaná šťáva byla také moc príma.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Netradiční plněné "ďábelské" papriky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 18.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého ochuceného masa mix 1 konzerva "Ďábelských toustů" 180 g 2 větší cibule 1 vejce 1 KL drceného kmínu 5 PL strouhanky dle své chuti nasekaný libeček nebo majoránka 250 g libovolné slaniny vcelku- měla jsem gazdovskou 1 PL tuku-sádlo/olej 6 větších masitých paprik 11 plátků sýra- měla jsem Edamer 1 kostka zeleninového bujonu 3 dl horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na netradiční plněné "ďábelské" papriky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Netradiční plněné "ďábelské" papriky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Netradiční plněné "ďábelské" papriky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|