|
Recept na Netradiční kynutý cop
Recept na Netradiční kynutý cop je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Netradiční kynutý cop budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g hladká múka 100 ml olej 100 g kryštálový cukor 60 g droždie (t.j. 1 a pol kocky) 400 ml mlieko 1/2 káv. lyž. soľ tuhý sneh z 3 vaječných bielkov krém: 500 ml mlieko 2 ks čokoládový puding (jeden je na 500 ml mlieka, my použijeme na 500 ml mlieka 2 balenia) 2 PL kakao - prášok 250 g kryštálový cukor 150 g margarín - Hera alebo maslo na potretie 3 žĺtky a 1 PL oleja.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Netradiční kynutý cop
Recept na Netradiční kynutý cop: Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame prášok s mliekom a kakaom, uvaríme (najlepšie v hrnci na mlieko) hustý puding. Do chladnúceho vmiešame cukor a margarín - maslo. Necháme vychladnúť. Cesto: Z vlažného mlieka odoberieme asi 100 ml, osladíme lyžicou cukru, necháme oživiť droždie. Zmiešame múku s cukrom, soľou pridávame mlieko a olej, kvások, spracúvame cesto, po častiach pridávame tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Nenecháme kysnúť, okamžite na doske rozdelíme na 8 častí, každú vyvaľkáme na cca 2-3 mm, natrieme vychladnutým krémom, zvinieme závin. Vždy z dvoch závinov spletieme cop - pozri foto. Ukladáme na plech vystlaný peč. papierom, necháme stáť asi 10 min, potrieme žĺtkami, ktoré sme vymiešali s olejom. (Máme 4 copy uložené na plechu na šírku, nie pod dĺžke.) Pečieme asi 20-25 min, podľa mojej rúry asi 10 min. na 200 stupňov, potom 15 na 170 stupňov.
Poznámka k receptu na Netradiční kynutý cop: Tieto copy sú netradičné preto, že do cesta sa nedávajú žĺtky (ako nás učili mamky a babičky - že vraj cesto je tým lepšie, čím viac žĺtkov). Do cesta idú našľahané bielky a žĺtkami sa potierajú copy na plechu pred pečením. Nevysychajú a sú chutné aj na druhý deň. Na Slovensku je recept známy s viacerými obmenami a pod viacerými názvami, aj ako "Resanka", čo sa mne osobne nepozdáva. Kedysi sa u nás pod názvom "Resanka" totiž predávali croissanty.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Netradiční kynutý cop, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 27.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 900 g hladká múka 100 ml olej 100 g kryštálový cukor 60 g droždie (t.j. 1 a pol kocky) 400 ml mlieko 1/2 káv. lyž. soľ tuhý sneh z 3 vaječných bielkov krém: 500 ml mlieko 2 ks čokoládový puding (jeden je na 500 ml mlieka, my použijeme na 500 ml mlieka 2 balenia) 2 PL kakao - prášok 250 g kryštálový cukor 150 g margarín - Hera alebo maslo na potretie 3 žĺtky a 1 PL oleja
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na netradiční kynutý cop,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Netradiční kynutý cop - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Netradiční kynutý cop
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|