|
Recept na Nepečený tvarohový Amaroun
Recept na Nepečený tvarohový Amaroun je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Nepečený tvarohový Amaroun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na horní ovocnou vrstvu : 1 jahodový kompot - 3 dl (mandarinky,broskve apod), 10 g sypké želatiny. Dále 500 g tvarohu ve vaničce, 4 dl mléka, 15 - 20 g želatiny, 1/2 kostky = 125 g tuku Rama Créme Bonjur, másla nebo Hery, Perly v kostce apod., 2 vanilkové cukry, cukr podle potřeby, trochu rumu nebo aroma - možno použít místo rumového aroma citronové, piškoty, jahodová marmeláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nepečený tvarohový Amaroun
Recept na Nepečený tvarohový Amaroun: Z jahodového kompotu slijeme šťávu a doplníme vodou do 250 ml, pokud je třeba dosladíme, přidáme a rozšleháme 10 g želatiny a necháme ji nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce za stálého míchání pozvolna zahříváme, až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota při tom nesmí přesáhnout 60°C. Necháme prochladnout a pak přidáme jahody. V polovině mléka rozšleháme metličkou 15 - 20 g želatiny (dělám většinou z 18 g, záleží,jak kdo chce mít moučník tuhý), necháme ji nabobtnat, a pak buď ve vodní lázni nebo přímo opatrně a pozvolna na plotýnce rozpustíme, stále mícháme. Pak odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění želatiny nesmí přesáhnout 60°C, stačí kolem 50°C. Tuk jen velmi mírně rozpustíme. Pak vše rozmixujeme, nebo vyšleháme - tj. tvaroh, rozpuštěný tuk, mléko, mléko s želatinou, vanilkové cukry, cukr dle potřeby a rum. Umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymastíme olejem, nalijeme trochu šťávy z kompotu s želatinou, necháme zatuhnout, pak zbytek i s ovocem a zase dáme do chladničky zatuhnout. Můžeme dát rovnou všechno, ale ovoce nám klesne a po vyklopení bude nahoře. Pak dáme tvarohovou hmotu a do ní už skoro nahoře vložíme v jedné vrstvě piškoty slepené marmeládou, můžeme použít i řezy piškotové jahodové rolády. Pokud je směs ještě moc řídká, tak piškoty se tam neudrží a vyplavou nahoru. Pokud je forma úplně plná, tak olejem potřeme i víko. Dáme pořádně ztuhnout a vyklopíme. Kdo nemá formu, může dělat v jakékoliv nádobě vyložené fólií,ale zvolí třeba opačný postup, první tvarohovou hmotu a pak ovocnou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečený tvarohový Amaroun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 04.06.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: Na horní ovocnou vrstvu : 1 jahodový kompot - 3 dl (mandarinky,broskve apod), 10 g sypké želatiny. Dále 500 g tvarohu ve vaničce, 4 dl mléka, 15 - 20 g želatiny, 1/2 kostky = 125 g tuku Rama Créme Bonjur, másla nebo Hery, Perly v kostce apod., 2 vanilkové cukry, cukr podle potřeby, trochu rumu nebo aroma - možno použít místo rumového aroma citronové, piškoty, jahodová marmeláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečený tvarohový amaroun,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečený tvarohový Amaroun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečený tvarohový Amaroun
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|