|
Recept na Nepečený dort
Recept na Nepečený dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Nepečený dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 900ml mléka, 2 vanilkové jogurty(dohromady 250g, např. Safari od Yoplait nebo Activia), 1 vanilkový puding, cukr podle chuti, kompot(meruňky, mandarinky, ananas, broskve atd.), plátková želatina Dr.Oetker nebo od stejné firmy ztužovač za studena tvaroh. a jogurt. moučníků(oboje cca 20Kč), 1 balíček čirého nebo červeného dortového želé(Labeta, Vitana), půl balíčku piškotů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nepečený dort
Recept na Nepečený dort: V půl litru mléka s cukrem uvaříme puding a za občasného promíchání necháme vychladnout.Přidáme zbytek mléka a jogurty a postupným šleháním přidáme želatinu připravenou podle návodu(plátkovou rozpustíme dle návodu rychle v mikrovlnce).Šleháme asi tři minuty.Formu nebo skleněnou mísu lehce vymažeme olejem a poklademe piškoty, navršíme polovinu hmoty, opět proložíme piškoty a dáme zbytek hmoty.Uhladíme povrch a necháme krátce zatuhnout v ledničce.Povrch lehce ztuhlého moučníku poklademe ovocem, šťávu slijeme a doplníme do 250ml , lehce přisladíme, přidáme pár kapek citronu a vmícháme dort.želé, přivedeme k varu, provaříme cca 10sekund a po krátkém zchladnutí nalijeme lžící na moučník.Necháme vychladit v lednici alespoň 5 hodin.
Poznámka k receptu na Nepečený dort: Želatinu použijte podle zvyku, na každé je rozpis kolik použít , proto neuvádím přesné dávkování.Místo pudinku lze použít tvaroh, zakysanou smetanu nebo jogurt.Já používám co mám zrovna v lednici, osladím a podle celkové hmotnosti přidám želatinu.Nejlepší je použít rozevírací dortovou formu a buď vymazat olejem nebo vyložit potravinářskou folií, ale i ze skla jde dobře vyndat, jen je třeba nakrojit rovnou dva kousky, jeden jde pak ven snadno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečený dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lusinda79
- Datum vložení: 25.02.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: cca 900ml mléka, 2 vanilkové jogurty(dohromady 250g, např. Safari od Yoplait nebo Activia), 1 vanilkový puding, cukr podle chuti, kompot(meruňky, mandarinky, ananas, broskve atd.), plátková želatina Dr.Oetker nebo od stejné firmy ztužovač za studena tvaroh. a jogurt. moučníků(oboje cca 20Kč), 1 balíček čirého nebo červeného dortového želé(Labeta, Vitana), půl balíčku piškotů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečený dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečený dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečený dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|