RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu, recepty Nekynutý mazanec z Albert magazínu, Nekynutý, mazanec, Albert, magazínu


Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Nekynutý mazanec z Albert magazínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g másla 150 g moučkového cukru + navíc na posypání 1 vanilkový cukr 2 vejce 250 g měkkého tvarohu nastrouhaná kůra z půlky citronu + 1 lžíce šťávy 1 lžíce rumu 500 g hladké mouky 1 sáček prášku do pečiva 70 g mandlí, oloupaných a nasekaných 50 g rozinek 1 vejce, 2 lžíce mléka.

Nekynutý mazanec z Albert magazínu
Zvětšit obrázek

Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Recept na Nekynutý mazanec z Albert magazínu:
Předehřejte troubu na 170°C. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a ještě minutu šlehejte. Pak k pěně postupně zašlehejte obě vejce, tvaroh, citronovou kůru i šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandle a dodělejte těsto na moukou posypaném vále tak, aby bylo hebké. Do hotového pak ještě zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na něj seshora přitlačte. Nožem na povrchu naznačte kříž, mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct. Po půlhodině ho ještě můžete povytáhnout z trouby a potřít mlékem. Dozlatova upečený mazanec nechte vystydnout a nakonec ho bohatě pocukrujte.

Poznámka k receptu na Nekynutý mazanec z Albert magazínu:
recept je z březnového vydání Albert magazínu v kuchyni... chtěla jsem zkusit jaký bude a musím říct, že každý, kdo ho ochutnal, tak chválil... ještě jsem přidala ovocný chlebíček a zjednodušila postup - rozinky, chlebíček i mandle jsem zamíchala do těsta před moukou... podobný recept tu sice už je, ale doufám, že to až tak moc vadit nebude... :) ještě musím dodat, že se pekl opravdu dlouho, kolem dvou hodin, takže příště ho asi rozdělím na dva menší...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nekynutý mazanec z Albert magazínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kovarovah (Helena Kovářová)
  • Datum vložení: 18.05.2010
  • Počet porcí: 1 mazanec
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 150 g másla 150 g moučkového cukru + navíc na posypání 1 vanilkový cukr 2 vejce 250 g měkkého tvarohu nastrouhaná kůra z půlky citronu + 1 lžíce šťávy 1 lžíce rumu 500 g hladké mouky 1 sáček prášku do pečiva 70 g mandlí, oloupaných a nasekaných 50 g rozinek 1 vejce, 2 lžíce mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nekynutý mazanec z albert magazínu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nekynutý mazanec z Albert magazínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nekynutý mazanec z Albert magazínu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist