|
Recept na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní
Recept na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kvásek: 1 celá kostka droždí-42 g vlažné mléko 1 lžíce krupicového cukru 2 lžíce hladké mouky Postup kvásek: -do kastrůlku dáme mléko a trochu ho ohřejeme-musí být jen vlažné -rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, mouku, vidličkou dobře promícháme a necháme kvásek vzejít těsto: Do mísy nejdříve dáme: 500 g hladké mouky 2 lžíce krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli a vše promísíme, pak přidáme: 80-100 g másla změklého másla 100 ml mléka nebo více, záleží na savosti mouky 1 celé vejce citronová kůra a nakonec připravený kvásek náplň: dva měkké tvarohy 1/2 sáčku vanilkového pudinku cukr-jak kdo sladí 1 vejce jablka-oloupaná a na kostičky nakrájená nebo jiné sezonní ovoce Tvaroh promícháme s půlkou pudinkového prášku, cukrem a vejcem. Do tvarohové hmoty vmícháme jablka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní
Recept na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní: Těsto dobře propracujeme nebo uhněteme v domácí pekárně. Těsto by mělo být hladké a nelepí se na ruce, pokud ano přidáme ještě mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Z první části vyválíme tenkou placku. Na dno formy dáme pečící papír, placku na něj položíme tak, aby po obvodu měla rantl vysoký cca 2 cm a propícháme vidličkou. Rozetřeme náplň: Z druhé části vyválíme dlouhý obdélník o rozměrech: délka-obvod kulaté formy, ale raději delší šířka-10 cm Obdélník nožem nebo rádlem začistíme, aby strany byly rovné. Pruh lehce poprášíme moukou nebo moučkovým cukrem, podélně přeložíme a v ohybu nařízneme po celé délce proužky cca 3 cm dlouhé a 1 cm široké. Opatrně přeneseme a položíme na obvod formy-foto koláče. Potom každý proužek otočíme do tvaru slzy, nakonec můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Náplň na koláči posypeme mandlovými lupínky-nemusí být. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C ( horkovzdušná trouba 180°C) cca 45-50 minut.
Poznámka k receptu na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní: Podkategorii jsem dala "kynuté", i když těsto nekyne, nicméně koláč chutná opravdu jako kynutý;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 08.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: kvásek: 1 celá kostka droždí-42 g vlažné mléko 1 lžíce krupicového cukru 2 lžíce hladké mouky Postup kvásek: -do kastrůlku dáme mléko a trochu ho ohřejeme-musí být jen vlažné -rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, mouku, vidličkou dobře promícháme a necháme kvásek vzejít těsto: Do mísy nejdříve dáme: 500 g hladké mouky 2 lžíce krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli a vše promísíme, pak přidáme: 80-100 g másla změklého másla 100 ml mléka nebo více, záleží na savosti mouky 1 celé vejce citronová kůra a nakonec připravený kvásek náplň: dva měkké tvarohy 1/2 sáčku vanilkového pudinku cukr-jak kdo sladí 1 vejce jablka-oloupaná a na kostičky nakrájená nebo jiné sezonní ovoce Tvaroh promícháme s půlkou pudinkového prášku, cukrem a vejcem. Do tvarohové hmoty vmícháme jablka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nekynutý koláč z droždí s tvarohovo-jablečnou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|