|
Recept na Nejlepší vyprošťovací česnečka
Recept na Nejlepší vyprošťovací česnečka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Nejlepší vyprošťovací česnečka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Česnek, česnek, česnek, cibule, brambory, vajíčko, bujon, sůl, pepř, majoránka, sádlo, kmín... (vše dle oka tzv. bez míry - pro nekuchaře: menší cibule cca na litr a půl vody).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejlepší vyprošťovací česnečka
Recept na Nejlepší vyprošťovací česnečka: Velký hrnec - na sádle osmažíme cibuli do zlatova a zalijeme vodou, přidáme dvě kostky bujónu (já používám hlavně slepičí), cca 10 minut by měl bujón přejít varem. Přidáme rozdrcenou majoránku a zeslabíme. Mezitím si oškrábané, na menší kousíčky, rozkrájené brambory uvaříme. Samozřejmě brambory vaříme osolené a pokmínované. Až jsou brambory poloměkké, postupně je přendáme do velkého hrnce, i s kmínem. (brambory pouští škrob a nedocílili bychom takové dobré chuti, kdybychom je vařili společně s vývarem) Promícháme, dáme půl lžíce sádla a přídáme rozmíchané vajíčko (i dvě..dle množství vývaru) a mícháme a mícháme a by vajíčko bylo pěkně roztahané. Ochutíme pepřem, hodně, a solí. Cca ještě dvě minuty povaříme a vypínáme z ohně. Až po té přidáváme nalisovaný česnek (cca na 1/2 litru dávám 6 stroužlů, záleží i na vůni česneku)... Jde podávat i se sýrem, dle zkušenosti nedoporučuju sýr dávat do polívky, vždy první na talířek a zalít... Můžeme přidat i snopek zelené na drobno nakrájené cibulky...
Poznámka k receptu na Nejlepší vyprošťovací česnečka: Cesnecku si obcas delam, ale nikdy nebyla uplne podle mych predstav. Po precteni tohoto receptu jsem pochopila, ze je to tim, ze jsem cesnecku delala z vody, ve ktere se varily brambory. Brambory jsem ted uvarila zvlast a dala je az nakonec, a uz je to presne tak, jak to ma byt :) Takze moc dekuji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší vyprošťovací česnečka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: x
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Česnek, česnek, česnek, cibule, brambory, vajíčko, bujon, sůl, pepř, majoránka, sádlo, kmín... (vše dle oka tzv. bez míry - pro nekuchaře: menší cibule cca na litr a půl vody)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší vyprošťovací česnečka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší vyprošťovací česnečka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší vyprošťovací česnečka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|