|
Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník je zařazen v kategorii moučníky - dia a bezlepkové - nepečené a mražené.
K přípravě „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g jahod (viz tipy a triky) – 17,6 g sacharidů 100 g sušenek s názvem Jablečné bio kačenky se špaldovou moukou – 52,6 g sacharidů 250 g nízkotučného tvarohu – 9,75 g sacharidů 250 g ricotty – 3,8 g sacharidů 100 g 12% smetany – 4,2 g sacharidů 4 lžičky mleté želatiny 24 kapek extraktu ze stévie (viz tipy a triky) 1 lžíce máslové pochoutky Pozdrav z hor + 2 lžíce horké vody + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
Recept na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník: 4 lžičky želatiny smíchejte se 4 lžícemi studené vody a nechte nabobtnat (cca 5 minut). Mezitím rozdrobte sušenky válečkem v čisté utěrce na co nejjemnější drť - stejně tak můžete použít i mixér. Smíchejte je se dvěma lžícemi horké vody i lžící rozpuštěného „másla“. Důkladně vše promíchejte a vsypte do dortové, nebo koláčové formy. Pomocí lžíce upěchujte „těsto“ ve formě tak, aby rovnoměrně zakrylo její dno a dejte ztuhnout do lednice. V kastrůlku na mírném, plameni zahřívejte smetanu těsně pod bod varu, přidejte želatinu a důkladně promíchejte aby se beze zbytku rozpustila. Nakonec přidejte lžičku vanilky a odstavte z plotny. Jahody rozmixujte (nebo rozmačkejte vidličkou) a ve větší míse rozmíchejte společně s tvarohem a ricottou v hladkou směs. Přidejte vanilkovou smetanu a ještě jednou důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 24 kapek (nebo i víc/míň, podle chuti) tekutého extraktu ze stévie. Všechny suroviny důkladně promíchejte, nechte zchladnout na pokojovou teplotu (stačí pár minut) a vlijte na sušenkový základ. Nechte v lednici asi 4 hodiny (ale klidně i přes noc) ztuhnout. Nakrájejte na úhledné kousky a podávejte vychlazené, ozdobené jahodou. Tipy a triky: Čím zralejší jahody koupíte, tím chutnější bude i moučník. Mimo sezónu je proto lepší sáhnout po domácích zmražených jahodách z loňského léta, které jsou výrazně lepší než kupované mražené i čerstvé ze skleníku. Extrakt ze stévie seženete v prodejnách zdravé výživy, stejně jako v e-shopech a vybraných lékárnách. Použít můžete i prášek či tabletky – vždy podle chuti. Mletou vanilku můžete nahradit kardamonem, zázvorem, nebo jiným oblíbeným kořením. Recept můžete pochopitelně využít i při redukční a udržovací dietě, nebo jako zdravou sladkou tečku pro děti.
Poznámka k receptu na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník: Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/recept-pro-tehote...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 06.08.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dia a bezlepkové - Nepečené a mražené
- Suroviny: 200 g jahod (viz tipy a triky) – 17,6 g sacharidů 100 g sušenek s názvem Jablečné bio kačenky se špaldovou moukou – 52,6 g sacharidů 250 g nízkotučného tvarohu – 9,75 g sacharidů 250 g ricotty – 3,8 g sacharidů 100 g 12% smetany – 4,2 g sacharidů 4 lžičky mleté želatiny 24 kapek extraktu ze stévie (viz tipy a triky) 1 lžíce máslové pochoutky Pozdrav z hor + 2 lžíce horké vody + 1 vrchovatá lžička mleté vanilky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „nejen pro těhotné s cukrovkou“: jahodový moučník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|