|
Recept na Neboršč z domácích zásob
Recept na Neboršč z domácích zásob je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Neboršč z domácích zásob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 menší červené řepy 1 cibule 4 mrkve 3 velké brambory 2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná) sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti vodu 3 větší bobkové listy 4 kuličky nového koření 5 kuliček celého pepře 2 hřebíčky sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Neboršč z domácích zásob
Recept na Neboršč z domácích zásob: Nejprve opečeme cibulku, můžeme na oleji, já bez tuku, přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a zalijeme horkou vodou (z rychlovarné konvice)a vložíme koření (já ho dávám v takovém kovovém udělátku, co se zavře a pak vyndá a koření se nehoní v hrnci)a vaříme asi 15 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dále vaříme asi 15 minut. Potom přidíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, než všechno změkne. Nakonec přidáme protlak, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou řepu a přilijeme trochu nálevu. Necháme provařit a ochutnáváme, můžeme přidat více nálevu (já dala skoro půlku velké zavařovací sklenice) a až v tuto chvíli osolíme dle chuti.
Poznámka k receptu na Neboršč z domácích zásob: Opravdu to původně byl takový mišmaš, protože jsem potřebovala spotřebovat čerstvou červenou řepu. Ale když jsem to nandala na talíř, tak můj přítel prohlásil: "Cos tam dala za vývat? Vždyť v tom není maso. To je bujon?". To mi vyrazilo dech, vždyť já bujon vůbec nepoužívám. No maso tam hledal zbytečně a jelikož milujeme pravý spíš ukrajinský než ruský boršč, tak to bylo chuťově opravdu velmi podobné a moc nám to chutnalo. Tak přeju všem, co to zkusí dobrou chuť, ať chutná tak, jako nám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Neboršč z domácích zásob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ArmDra (Šárka Svobodová)
- Datum vložení: 09.05.2013
- Počet porcí: přibližně 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 menší červené řepy 1 cibule 4 mrkve 3 velké brambory 2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná) sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti vodu 3 větší bobkové listy 4 kuličky nového koření 5 kuliček celého pepře 2 hřebíčky sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na neboršč z domácích zásob,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Neboršč z domácích zásob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Neboršč z domácích zásob
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|