|
Recept na Nebesky hříšná jahodová roládička
Recept na Nebesky hříšná jahodová roládička je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Nebesky hříšná jahodová roládička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 3 vejce, 120 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, (na tmavé těsto přidat 1 lžíci kakaa a 1 lžíci horké vody). náplň: jahody, čím více tím lépe, 1 smetana na šlehání 33%, 1 sáček vanilkového cukru, Smetafix, kdo by chtěl sladší přidá práškový cukr. několik jahod celých na zdobení a do rolády..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nebesky hříšná jahodová roládička
Recept na Nebesky hříšná jahodová roládička: Celá vejce si vyšleháme v míse, přidáme cukr a dál šleháme až nám těsto zvětší objem a bude doběla, pak vmícháme mouku, těsto nalijeme na plech s papírem na pečení a dáme do vyhřáté trouby na 200 st. péct na 8-10 minut. Po upečení si těsto vyklopíme na čistou utěrku, pomalu stáhneme papír a piškot necháme vychladnout(papír můžeme stahovat i z vychladlého piškotu). Zatím si uděláme náplň-jahody rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou s vanilkovým cukrem, smetanu si se smetafixem vyšleháme dohusta a promícháme jí s mixovanýma jahodama, piškotový plát potřeme touto směsí do 3/4 korpusu(ne včechnu), do 1/3 dáme půlky jahod za sebou a zavineme do rolády. Plňka nám zbyde, tak si potřeme celou roládu kolem dokola a ozdobíme jahodama. Dáme ztuhnout, já jí dám na 20-30 minut na tácku do mrazáku, vyndám a do 5 minut povolí a je akorát, pak krájíme mokrým nožem na porce.
Poznámka k receptu na Nebesky hříšná jahodová roládička: Udělala jsem nám jí, když nás popadla chuť a jelikož v tomto období máme jahody se šlehačkou dost často, vytvořila jsem nám trochu jinor dobrotu a je to božské-alespoň pro nás! Je jednoduchá a rychlá, dokáže to i začátečník.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nebesky hříšná jahodová roládička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 19.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: těsto: 3 vejce, 120 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, (na tmavé těsto přidat 1 lžíci kakaa a 1 lžíci horké vody). náplň: jahody, čím více tím lépe, 1 smetana na šlehání 33%, 1 sáček vanilkového cukru, Smetafix, kdo by chtěl sladší přidá práškový cukr. několik jahod celých na zdobení a do rolády.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nebesky hříšná jahodová roládička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nebesky hříšná jahodová roládička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nebesky hříšná jahodová roládička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|