|
Recept na Nebeská "máňa"
Recept na Nebeská "máňa" je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Nebeská "máňa" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg mouky zlatka nebo 1:1 hladká a výběrová, 20 dkg cukru krupice, 4 žloutky, 1 kostička droždí, malá lžička soli, rum, 20 dkg rozpuštěného tuku 1:1:1 máslo, sádlo, zlatá haná, 4 - 5 dcl vlažného mléka. Nádivka: 2 kostky tvarohu - 250 g ve staniolu, 1 tvaroh vanička, uvařený puding ze 400 ml mléka a 1 vanilkového pudingu, se 4 lžícemi cukru a 1 vanilkovým, 1 vajíčko, rum, rozinky namočené v rumu, mléko a cukr dle potřeby, musí mít konzistenci asi jako termix, 1 sáček perníčků - RUMĚNKY Na polití koláčů cca 5 dkg rozpuštěného másla + 3 polévkové lžíce rumu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nebeská "máňa"
Recept na Nebeská "máňa": Kynuté těsto vypracujeme obvyklým způsobem. Po vykynutí rozválíme malým válečkem přímo na plechu a necháme dostatečně vykynout. Pak na něj natřeme tvarohovu náplň, posypeme rozinkami a na ni přímo z ruky drobíme perníčky - ruměnky. Opět necháme dostatečně kynout, nejméně 15 minut, pak upečeme v troubě při 180 stupních. Hned horký koláč pocukrujeme a polejeme rozpuštěným máslem s rumem.
Poznámka k receptu na Nebeská "máňa": Ač se vám to bude zdát "obyčejné", věřte, že je to neskutečná dobrota, název dostala od jedné mé kamarádky, která, když jí něco chutná, tak místo mana nebeská, říká nebeská máňa. Pokud nebudete šetřit nádivkou, což jak vidíte na obrázcích, tak výše těsta a tvarohu je přibližně stejná, tak si určitě také pochutnáte. Ale nechte dostatečně vykynout těsto, hlavně před natřením, i po něm, aby se vám pod tíhou té nádivky koláč "nezdrcnul". Jinak na tom není nic složitého. Z této dávky jsou 2 velké plechy a jeden menší. P.S. Kdyby se vám zdálo, že to mám málo polité máslem a rumem, tak je naprosto dostačující. On ten tvaroh s perníčky po chvíli provlhne a bylo by to příliš mokré. Už po tomto polití se rozplývá na jazyku. :-)) Tak už jen kávičku a přeji dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nebeská "máňa", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 11.05.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1 kg mouky zlatka nebo 1:1 hladká a výběrová, 20 dkg cukru krupice, 4 žloutky, 1 kostička droždí, malá lžička soli, rum, 20 dkg rozpuštěného tuku 1:1:1 máslo, sádlo, zlatá haná, 4 - 5 dcl vlažného mléka. Nádivka: 2 kostky tvarohu - 250 g ve staniolu, 1 tvaroh vanička, uvařený puding ze 400 ml mléka a 1 vanilkového pudingu, se 4 lžícemi cukru a 1 vanilkovým, 1 vajíčko, rum, rozinky namočené v rumu, mléko a cukr dle potřeby, musí mít konzistenci asi jako termix, 1 sáček perníčků - RUMĚNKY Na polití koláčů cca 5 dkg rozpuštěného másla + 3 polévkové lžíce rumu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nebeská "máňa",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nebeská "máňa" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nebeská "máňa"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|