|
Recept na Naše rybí polévka
Recept na Naše rybí polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Naše rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rybí vnitřnosti (jikry,mlíčí), rybí hlava/y, ořez při filetování ryby (páteř), kořenová zelenina (mrkev, celer,petržel)- není na závadu květák, pórek, brokolice v rozumné míře, cibule, Masox vepřový nebo hovězí, sůl, pepř, sádlo, hladká mouka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Naše rybí polévka
Recept na Naše rybí polévka: DŮLEŽITÉ A ZÁSADNÍ: na vnitřnostech nesmí zůstat ŽÁDNÉ rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma. Hlavu/y z kapra omyjeme a dáme spolu s ořezem do většího hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Necháme probublat minutku a vodu slijeme do odpadu. Na rybí hlavy napustíme vodu studenou a opět slijeme. Z hlavy obereme pouze masíčko, z líček, záhlaví a pod. Ostatní (kůže a rybí sádlo vyhodíme). Stejně obereme ořez z páteře apod. Maso necháme zvlášť. Do hrnce dáme vepřové sádlo a na něj nakrájenou veškerou zeleninu a orestujeme. Mezitím si připravíme vypláchlé na menší kousky natrhané vnitřnosti (nejlépe jikry a mlíčí) bez rybího tuku a dáme na orestovanou zeleninu. Mícháme, až začne měnit barvu a přidáme vroucí vodu. Dáme masox a pepř a provaříme. Dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky a dochutíme. Připravíme si zlatou jíšku na trošce sádla a polévku zajíškujeme podle toho, jak kdo chce hustou a vmícháme obrané maso z hlavy a ořezů. Provaříme.
Poznámka k receptu na Naše rybí polévka: Podáváme nejlépe s osmaženými rohlíčky na sádle s trochou oleje. Důležité je, aby do polévky se nedostalo rybí sádlo a kůže. Jsou silně aromatické. Stejně je třeba odstranit sádlo z řízků v břišní části, které také řízkům dává silnější aróma až pocit zápachu bahna, ale je to pouze pocit a silná rybí vůně, kterou má naopak někdo rád.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Naše rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dle množstvi surovin-rybí
- Datum vložení: 18.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Rybí vnitřnosti (jikry,mlíčí), rybí hlava/y, ořez při filetování ryby (páteř), kořenová zelenina (mrkev, celer,petržel)- není na závadu květák, pórek, brokolice v rozumné míře, cibule, Masox vepřový nebo hovězí, sůl, pepř, sádlo, hladká mouka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na naše rybí polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Naše rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Naše rybí polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|