|
Recept na Námořnická omáčka
Recept na Námořnická omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Námořnická omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
15 dkg žampiónů, 60g hladké mouky, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 80g cibule, 1 žloutek, kmín, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Námořnická omáčka
Recept na Námořnická omáčka: Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme. Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme dvěmi lžícemi vody a dusíme. Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.
Poznámka k receptu na Námořnická omáčka: Podáváme k rybě či vařenému masu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Námořnická omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 14.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 15 dkg žampiónů, 60g hladké mouky, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 80g cibule, 1 žloutek, kmín, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na námořnická omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Námořnická omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Námořnická omáčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|