|
Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně
Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Naložený králík na medové hořčici a na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík + 2 králičí stehna 2 ČL soli 6 kuliček celého černého pepře 5 kuliček nového koření 4 kuličky jalovce 3 ks cibule 2 ČL cukru 4 bobkové listy 2-3 PL medové hořčice 2 PL oleje 1 a půl sáčku zmražené zeleniny pod svíčkovou 1-2 PL másla 1 lžička sušeného tymiánu 300 - 400 ml octa 150 g špeku/slaniny/ 400 ml 10 % smetany /hladká mouka/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně
Recept na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně: Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a necháme vychladnout. Poté si naložíme králíka asi na jeden na den do tohoto nálevu se zeleninou a kořením tak,aby byly všechny porce králíka úplně ponořeny. Další den vyndáme králíka z nálevu. Maso osušíme a pěkně všechny kousky masa pak potřeme ze všech stran medovou hořčicí a zprudka poté všechny kousky masa opečeme na másle tak, aby se maso dobře zatáhlo. Králičí maso pak dáme do pekáčku, obložíme jej zeleninou a kořením z nálevu a dáme pozvolna péci. Potíráme jej nálevem, ve kterém byl králík naložen. Dál pak už králičí maso podléváme vývarem, aby maso nevyschlo. Pečeme cca 2 hodiny na 180 stupňů do doby, než maso jde samo pěkně od kosti. Měkkého králíka vyndáme. Zeleninku bez koření si pak rozmixujeme a přivedeme do varu. Nakonec zašleháme smetanu, dobře promícháme a dochutíme cukrem nebo solí. Nakrájeného králíka podáváme s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně: Medová hořčice je moc dobrá i v kombinaci s jiným masem. Množství octa je idividuelní, pak dál již jen dle každého z nás a dle množstí omáčky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Naložený králík na medové hořčici a na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 29.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík + 2 králičí stehna 2 ČL soli 6 kuliček celého černého pepře 5 kuliček nového koření 4 kuličky jalovce 3 ks cibule 2 ČL cukru 4 bobkové listy 2-3 PL medové hořčice 2 PL oleje 1 a půl sáčku zmražené zeleniny pod svíčkovou 1-2 PL másla 1 lžička sušeného tymiánu 300 - 400 ml octa 150 g špeku/slaniny/ 400 ml 10 % smetany /hladká mouka/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na naložený králík na medové hořčici a na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Naložený králík na medové hořčici a na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Naložený králík na medové hořčici a na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|