|
Recept na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky)
Recept na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky) je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 120 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 150 g hladké mouky Dále 180 ml (g) vody, 2 rovné lžičky soli, 30 g oleje, 70 g pšeničných klíčků, 300-310 g pšeničné chlebové mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky)
Recept na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky): Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, malinko podsypneme moukou. Rozdělíme na 8 kusů, z každého uděláme bulku a všechny bulky necháme na plechu na pečícím papíru nebo fólii nakynout (před kynutím můžeme bulky ozdobně naříznout). Upečeme v dobře vyhřáté troubě (200°C/asi 25min).
Poznámka k receptu na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky): Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... V Magazínu zdraví se o klíčcích píše..... Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, které jsou hodnotnější než gluten endospermu, protože mají dostatek lysinu a esenciální mastné kyseliny (10 %), a sice kyselinu linolovou a kyselinu alfalinolenovou. Dále je bohatý na vitaminy B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E, silný antioxidant; minerály, zejména fosfor, hořčík, železo a stopové prvky; enzymy, např. antioxidant superoxid-dismutáza; octacosanol, který se nachází v pšeničních klíčcích a jejich tucích, v menším poměru v oleji z některých semen. Ukázalo se, že přirozeně zvyšuje odolnost proti únavě a tělesnou výkonnost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 16.08.2012
- Počet porcí: 8 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na omládek 120 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 150 g hladké mouky Dále 180 ml (g) vody, 2 rovné lžičky soli, 30 g oleje, 70 g pšeničných klíčků, 300-310 g pšeničné chlebové mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Naklíčené" bulky (s pšeničnými klíčky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|