|
Recept na Nakládaný bůček"po našem"
Recept na Nakládaný bůček"po našem" je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Nakládaný bůček"po našem" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000-1200 g vepřového boku nejlépe bez kosti 10 kuliček barevného pepře(postačí i obyčejný) 3 bobkové listy 2 kl soli 7-10 kuliček nového koření 5-10 stroužků česneku(záleží,jak voňavý chceme mít vývar) na obalení: ½ sáčku(15g)koření gril Mexiko(lze nahradit sladkou paprikou smíchanou se solí) 1 pl práškového česneku 1 pl Mahá koření-směs českého kmínu,,koriandru a hořčičného semínka(pokud nemáme,postačí kl drceného kmínu) Větší kus alobalu(postačí i obyčejná potravinářské folie).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nakládaný bůček"po našem"
Recept na Nakládaný bůček"po našem": Opláchnutý bok i s kůží volžíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou va vaříme do měkka(v papiňáku cca 45minut). Necháme mírně vychladit, abychom jsme si při obalování nepopálili prsty:-) V míse smícháme sypké koření, bok v něm obalíme, zabalíme do alobalu a dáme nejméně na 2 dny do spodní části chladničky uležet. Poté krájíme na plátky-tenké na obložený talíř,siné mezi chleba na svačinu, můžeme posypat různým kořením, nebo jen lehce poprášit sladkou, či pálivou paprikou.Na zakousnutí se hodí kyselý okurek, křen s jablkem, nebo postačí jen hořčice.
Poznámka k receptu na Nakládaný bůček"po našem": Je tady více druhů naloženého vepřového bůčku, ale všechny s čerstvým česnekem, který nemusí každému dělat dobře. Česnek v prášku není tak agresívní, není po něm těžko, voní také hezky a druhý den po požití má člověk v ústech celkem přijatelné klíma:-)My jsme se na takto připravenou pochoutku chodili do lednice dívat 4dny, dýl to již nešlo. Do podobných pro lepší přehled přidávám ostatní naložené bůčínky,snad je najdu všechny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládaný bůček"po našem", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1000-1200 g vepřového boku nejlépe bez kosti 10 kuliček barevného pepře(postačí i obyčejný) 3 bobkové listy 2 kl soli 7-10 kuliček nového koření 5-10 stroužků česneku(záleží,jak voňavý chceme mít vývar) na obalení: ½ sáčku(15g)koření gril Mexiko(lze nahradit sladkou paprikou smíchanou se solí) 1 pl práškového česneku 1 pl Mahá koření-směs českého kmínu,,koriandru a hořčičného semínka(pokud nemáme,postačí kl drceného kmínu) Větší kus alobalu(postačí i obyčejná potravinářské folie)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládaný bůček"po našem",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládaný bůček"po našem" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládaný bůček"po našem"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|