|
Recept na Nakládaná pečená kolena
Recept na Nakládaná pečená kolena je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Nakládaná pečená kolena budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřová kolena ( já měla 2 přední a 2 zadní) Nálev cca 3 l : voda, 10-12 stroužků česneku (3-4 ks jednostroužkového), 2 větší cibule, 6x bobkový list , 8 kuliček nového koření, 15 kuliček celého černého pepře, 1 Čl tymiánu (nebo snítka čerstvého - já ho bohužel nemám), sůl po přendání do pekáče sůl a drcený kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nakládaná pečená kolena
Recept na Nakládaná pečená kolena: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a černek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit. Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti. Pak nálevem zalijeme kolena tak, aby byla ponořená. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet. Během je dvakrát obrátíme. Potom nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut. Pak kolena vyjmeme, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kolena pečeme na cca 200°C po dobu cca 1 hod., až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená. Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem (vejmrdou) a hořčicí. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Nakládaná pečená kolena: Tento recept je inspirovaný několika recepty na kolena, které mi připravil můj muž. On minulý týden nakoupil kolena a pravil, že v pátek mají akci, tak ať s tím něco udělám. Všichni si prý pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nakládaná pečená kolena, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 03.06.2010
- Počet porcí: 4-8 porcí (dle hladu a apetitu strávníků)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřová kolena ( já měla 2 přední a 2 zadní) Nálev cca 3 l : voda, 10-12 stroužků česneku (3-4 ks jednostroužkového), 2 větší cibule, 6x bobkový list , 8 kuliček nového koření, 15 kuliček celého černého pepře, 1 Čl tymiánu (nebo snítka čerstvého - já ho bohužel nemám), sůl po přendání do pekáče sůl a drcený kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nakládaná pečená kolena,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nakládaná pečená kolena - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nakládaná pečená kolena
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|