RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nadívaní kalamáři

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nadívaní kalamáři, recepty Nadívaní kalamáři, Nadívaní, kalamáři


Recept na Nadívaní kalamáři

Recept na Nadívaní kalamáři je zařazen v kategorii mořské plody. K přípravě Nadívaní kalamáři budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
20 středně velkých čerstvých kalamárů 20 plátků pršutu 25 dkg tvrdého sýra (eidam a pod.) 10 stroužků česneku olivový olej pepř veka.

Nadívaní kalamáři
Zvětšit obrázek

Recept na Nadívaní kalamáři

Recept na Nadívaní kalamáři:
Kalamárům odřízneme chapadla a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti a průhlednou planžetu, obdobu sepiové kosti u sepií, opatrně, aby se neroztrhl kornout těla kalamára. Nakrájíme ze sýra hranolky o délce kalamárova těla a síle vstupního otvoru kornoutu, hranolky se mohou na jednom konci trochu zužovat. Obalíme hranolek po celé délce plátkem pršutu a opatrně zastrčíme otáčivým pohybem do kalmárova těla ve směru zavinutí plátku pršutu kolem sýra. Rozdrtíme česnek. Rozpálíme olej na široké pánvi a vkládáme nadívané kalamáry do vějíře špičkou do středu, kde necháme volný středový kroužek. Do středového kroužku vložíme chapadélka a česnek, mírně je spolu promícháváme. Těla kalamárů pootáčíme tak, aby byla po celém povrchu opečena na světle hnědý odstín, ne déle aby zůstali měkcí. Odstavíme a servírujeme kalamáry, chapadýlka, opečený česnek a dle chuti vypečený olej. Příloha jsou krajíčky čerstvé veky, které namáčíme do vypečené česneko-olejové šťávy. Dle chuti opepřit, nesolit, pršut je slaný dost.

Poznámka k receptu na Nadívaní kalamáři:
Lze příležitostně použít i mražené kalamáry, ale výsledek není tak dobrý, mražení obsahují hodně vody a smažení je pak spíše dušení a kalamáři jsou trochu "gumoví". Čerstvé kalamáry mají pravidelně ve specielních obchodech s rybami, v Makrech nebo na př. v Tesku na Proseku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaní kalamáři, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: badak (Vojen Benda)
  • Datum vložení: 29.05.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mořské plody
  • Suroviny: 20 středně velkých čerstvých kalamárů 20 plátků pršutu 25 dkg tvrdého sýra (eidam a pod.) 10 stroužků česneku olivový olej pepř veka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaní kalamáři, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaní kalamáři - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaní kalamáři

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist