RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nadívaná krůtí prsa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nadívaná krůtí prsa, recepty Nadívaná krůtí prsa, Nadívaná, krůtí, prsa


Recept na Nadívaná krůtí prsa

Recept na Nadívaná krůtí prsa je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Nadívaná krůtí prsa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 krůtí prso - měla jsem 550 g, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, koření vhodné na drůbeží maso na posypání povrchu, 3 lžíce oleje, 160 g mletého masa mix - já měla jen vepřové, 80 g krůtích nebo kuřecích jater - měla jsem kuřecí, 1 malé vejce nebo 1/2 velkého, 1 lžíce sladké smetany.

Nadívaná krůtí prsa
Zvětšit obrázek

Recept na Nadívaná krůtí prsa

Recept na Nadívaná krůtí prsa:
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškatového oříšku, 1 malé vejce, lžíci sladké smetany, promícháme a přidáme drobné kousky jater. Můžeme si ochutit i jiným kořením podle svých zvyklostí. Znovu promícháme. Pokud si budeme mleté maso připravovat sami, tak játra můžeme taky semlít společně s masem. Do krůtího prsa uděláme opatrně dlouhým a ostrým nožem kapsu, snažíme se aby byla co jak možno největší, ale nepřeřízneme maso. Kapsu naplníme nádivkou a otvor uzavřeme dlouhou kovovou jehlou, kdo nemá, tak špejlí nebo párátky. Povrch osolíme, můžeme použít i nějakou směsku koření vhodnou na drůbeží maso, vložíme do pekáčku kde jsme dali trochu oleje, přidáme trošku vody, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Zvolna pečeme, ke konci odstraníme víko, maso občas přeléváme výpekem, dáváme pozor, aby se nám maso moc nevysušilo. Pak maso naporcujeme a podáváme s různě upravenými brambory - já měla šťouchané s velkou kostkou měkkého sýra a petrželkou, na talíř přidáme pod maso trochu výpeku. Po vychladnutí se báječně hodí i na různé studené mísy. Do nádivky - mletého masa, můžeme místo jater dát i něco jiného, jako třeba kostičky salámu nebo slaniny, hrášek, žampiony, mrkev.

Poznámka k receptu na Nadívaná krůtí prsa:
Maruško, hezký recept. Játru určitě jen krájet na kousky kvůli mozaice. Posílám osmý bodík.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaná krůtí prsa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 23.12.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 krůtí prso - měla jsem 550 g, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, koření vhodné na drůbeží maso na posypání povrchu, 3 lžíce oleje, 160 g mletého masa mix - já měla jen vepřové, 80 g krůtích nebo kuřecích jater - měla jsem kuřecí, 1 malé vejce nebo 1/2 velkého, 1 lžíce sladké smetany
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaná krůtí prsa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaná krůtí prsa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaná krůtí prsa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist