RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím, recepty Nadívaná kachna s divokým zelím, Nadívaná, kachna, divokým, zelím


Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím

Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Nadívaná kachna s divokým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience: Kachna asi 1,5 - 2 kg, 200 g uzeného masa,( bok , plec) 100 g uzené slaniny, 4 ks žemle (housky, rohlíky), 2 dl mléka (podle potřeby), 3 ks vajec, bylinky: kopřivy, kudrnka, pažitka, 500 g mletého vepřového boku a plece, sůl, kmín, pepř, dvě špetky muškátového květu a strouhnout oříšek , česnek (podle vlastní chuti ) Divoké zelí: Hlávka červeného zelí, 2 dl červeného vína, 1 ks cibule, 50 g sádla, hladká mouka , (podle potřeby) , ocet a cukr, nové koření, bobkový list, sůl, kmín.

Nadívaná kachna s divokým zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím

Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím:
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme skelet, nohy a křídla vykloubíme a v kloubu oddělíme. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost. Poté kachně protáhneme kosti ze stehen směrem do těla a maso oddělíme od kosti. To samé uděláme s křídly. Ty oddělíme v prvním kloubu, tzv. malém stehýnku. To by tedy bylo. Kachnu položíme kůží na prkénko, skrojíme prsa a překryjeme místo mezi stehýnky, osolíme a necháme ležet. Nádivka : Namočenou žemli v mléce vymačkáme a semeleme spolu a česnekem. Žloutky a žemli smícháme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso a slaninu. Potom přidáme bylinky, sůl, pepř a květ s oříškem. Přidáme mleté maso a prohněteme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Kachnu poklademe nádivkou a na zádech sešijeme tak, aby vznikl válec. Osolíme a okmínujeme. Na pekáč dáme mřížku ze špejlí, na ni položíme kachnu, podlijeme a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou . Divoké zelí. Nakrájené zelí dusíme s červeným vínem a kořením. Jakmile je hotové, koření odstraníme, zahustíme cibulovou jíškou a dochutíme octem a cukrem. Zelí má mít sladkokyselou chuť s nádechem hořkosti po koření. Hotovou kachnu nakrájíme a položíme na mísu, ve které je zelí. Knedlíky podáváme na jiné míse. Výpek (šťávu) podáváme odděleně v omáčníku. Zelí může nahradit dušený špenát, ten se ovšem podává také na jiné míse. Doporučená příloha: Bramborový, houskový knedlík, bosáky nebo chlupaté knedlíky.

Poznámka k receptu na Nadívaná kachna s divokým zelím:
Kachna se špatně dělí na 6 a více porcí. Proto jsem kdysi zavedl tuto úpravu pro spravedlivější dělení.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaná kachna s divokým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
  • Datum vložení: 24.04.2010
  • Počet porcí: 6 i více
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Ingredience: Kachna asi 1,5 - 2 kg, 200 g uzeného masa,( bok , plec) 100 g uzené slaniny, 4 ks žemle (housky, rohlíky), 2 dl mléka (podle potřeby), 3 ks vajec, bylinky: kopřivy, kudrnka, pažitka, 500 g mletého vepřového boku a plece, sůl, kmín, pepř, dvě špetky muškátového květu a strouhnout oříšek , česnek (podle vlastní chuti ) Divoké zelí: Hlávka červeného zelí, 2 dl červeného vína, 1 ks cibule, 50 g sádla, hladká mouka , (podle potřeby) , ocet a cukr, nové koření, bobkový list, sůl, kmín
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaná kachna s divokým zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaná kachna s divokým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaná kachna s divokým zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist