|
Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím
Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Nadívaná kachna s divokým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: Kachna asi 1,5 - 2 kg, 200 g uzeného masa,( bok , plec) 100 g uzené slaniny, 4 ks žemle (housky, rohlíky), 2 dl mléka (podle potřeby), 3 ks vajec, bylinky: kopřivy, kudrnka, pažitka, 500 g mletého vepřového boku a plece, sůl, kmín, pepř, dvě špetky muškátového květu a strouhnout oříšek , česnek (podle vlastní chuti ) Divoké zelí: Hlávka červeného zelí, 2 dl červeného vína, 1 ks cibule, 50 g sádla, hladká mouka , (podle potřeby) , ocet a cukr, nové koření, bobkový list, sůl, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím
Recept na Nadívaná kachna s divokým zelím: Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme skelet, nohy a křídla vykloubíme a v kloubu oddělíme. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost. Poté kachně protáhneme kosti ze stehen směrem do těla a maso oddělíme od kosti. To samé uděláme s křídly. Ty oddělíme v prvním kloubu, tzv. malém stehýnku. To by tedy bylo. Kachnu položíme kůží na prkénko, skrojíme prsa a překryjeme místo mezi stehýnky, osolíme a necháme ležet. Nádivka : Namočenou žemli v mléce vymačkáme a semeleme spolu a česnekem. Žloutky a žemli smícháme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso a slaninu. Potom přidáme bylinky, sůl, pepř a květ s oříškem. Přidáme mleté maso a prohněteme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Kachnu poklademe nádivkou a na zádech sešijeme tak, aby vznikl válec. Osolíme a okmínujeme. Na pekáč dáme mřížku ze špejlí, na ni položíme kachnu, podlijeme a pečeme asi 2 hodiny. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou . Divoké zelí. Nakrájené zelí dusíme s červeným vínem a kořením. Jakmile je hotové, koření odstraníme, zahustíme cibulovou jíškou a dochutíme octem a cukrem. Zelí má mít sladkokyselou chuť s nádechem hořkosti po koření. Hotovou kachnu nakrájíme a položíme na mísu, ve které je zelí. Knedlíky podáváme na jiné míse. Výpek (šťávu) podáváme odděleně v omáčníku. Zelí může nahradit dušený špenát, ten se ovšem podává také na jiné míse. Doporučená příloha: Bramborový, houskový knedlík, bosáky nebo chlupaté knedlíky.
Poznámka k receptu na Nadívaná kachna s divokým zelím: Kachna se špatně dělí na 6 a více porcí. Proto jsem kdysi zavedl tuto úpravu pro spravedlivější dělení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaná kachna s divokým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 24.04.2010
- Počet porcí: 6 i více
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Ingredience: Kachna asi 1,5 - 2 kg, 200 g uzeného masa,( bok , plec) 100 g uzené slaniny, 4 ks žemle (housky, rohlíky), 2 dl mléka (podle potřeby), 3 ks vajec, bylinky: kopřivy, kudrnka, pažitka, 500 g mletého vepřového boku a plece, sůl, kmín, pepř, dvě špetky muškátového květu a strouhnout oříšek , česnek (podle vlastní chuti ) Divoké zelí: Hlávka červeného zelí, 2 dl červeného vína, 1 ks cibule, 50 g sádla, hladká mouka , (podle potřeby) , ocet a cukr, nové koření, bobkový list, sůl, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaná kachna s divokým zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaná kachna s divokým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaná kachna s divokým zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|