RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Mušle alá Benelux

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Mušle alá Benelux, recepty Mušle alá Benelux, Mušle, alá, Benelux


Recept na Mušle alá Benelux

Recept na Mušle alá Benelux je zařazen v kategorii mořské plody. K přípravě Mušle alá Benelux budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg čerstvých mušlí (slávky) 2-3 větší cibule 5-6 stroužků česneku (může být i celá palička, stejně to nepoznáte) řapíkatý celer koření na mušle (lze použít i koření na ryby) bobkový list - nemusí být 1 dcl vody !!!! (opravdu nedávejte víc).

Mušle alá Benelux
Zvětšit obrázek

Recept na Mušle alá Benelux

Recept na Mušle alá Benelux:
Mušle důkladně vydrbeme kartáčkem ve studené vodě. Jde o to, že čím lépe je vydrhnete, tím lepší je pak výsledný "vývar". Měly by být zavřené. Čerstvé se rády otvírají, ale stačí s ní klepnout lehce o linku a ona se zase zavře. Pokud nereaguje nebo je nějaká prasklá, je lepší ji vyhodit. Mušle dáme do většího hrnce, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na jemno nasekaný česnek (případně prolisovaný, utřený), nakrájený řapíkatý celer. Posypeme kořením na mušle, můžeme přidat bobkový list, popř. trochu opepřit. Přikryjeme poklicí a protřeseme, aby se všechno promíchalo. Znovu odkryjeme, zalijeme 1 dcl vody!!!! Opravdu jen 1 dcl stačí!! Opět přikryjeme poklicí a dáme vařit. Uvedeme do varu a vaříme zakryté cca 20 minut na mírném plameni. Voda by se neměla vyvařit. Po 20 minutách máme hotovo. Mušle se nám otevřely - pokud nějaká ne, tak jí nenásilníme, ale vyhodíme :) Podáváme s křupavou bagetkou třeba i s bylinkovým máslem. Holanďan by namáčel do majonézy, popř. majonézy smíchané s trochou hořčice. My dáváme přednost řeckému jogurtu, kam přidáme podle chuti utřený česnek, kapku olivového oleje, bazalku, lehce osolit.

Poznámka k receptu na Mušle alá Benelux:
PS: V Holandsku, Belgii prodávají speciální hrnce na mušle, což je vlastně hlubší hrnec přikrytý druhým, mělčím. Pokud něco podobného najdete doma, lze použít místo pokličky (nevadí, když to úplně netěsní) Vývaru je opravdu víc než 1 dcl, protože mušle taky pustí nějakou vodu). To je i důvod, proč se nesolí, protože mají vlastní sůl :-). Každopádně, díky zelenině a hlavně česneku je to vynikající životabudič a hlavně posilovač imunity - jak říká můj drahý: "To maká!" :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle alá Benelux, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Dennini
  • Datum vložení: 16.01.2012
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mořské plody
  • Suroviny: 1 kg čerstvých mušlí (slávky) 2-3 větší cibule 5-6 stroužků česneku (může být i celá palička, stejně to nepoznáte) řapíkatý celer koření na mušle (lze použít i koření na ryby) bobkový list - nemusí být 1 dcl vody !!!! (opravdu nedávejte víc)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle alá benelux, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle alá Benelux - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle alá Benelux

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist