|
Recept na Mušle alá Benelux
Recept na Mušle alá Benelux je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě Mušle alá Benelux budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg čerstvých mušlí (slávky) 2-3 větší cibule 5-6 stroužků česneku (může být i celá palička, stejně to nepoznáte) řapíkatý celer koření na mušle (lze použít i koření na ryby) bobkový list - nemusí být 1 dcl vody !!!! (opravdu nedávejte víc).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mušle alá Benelux
Recept na Mušle alá Benelux: Mušle důkladně vydrbeme kartáčkem ve studené vodě. Jde o to, že čím lépe je vydrhnete, tím lepší je pak výsledný "vývar". Měly by být zavřené. Čerstvé se rády otvírají, ale stačí s ní klepnout lehce o linku a ona se zase zavře. Pokud nereaguje nebo je nějaká prasklá, je lepší ji vyhodit. Mušle dáme do většího hrnce, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na jemno nasekaný česnek (případně prolisovaný, utřený), nakrájený řapíkatý celer. Posypeme kořením na mušle, můžeme přidat bobkový list, popř. trochu opepřit. Přikryjeme poklicí a protřeseme, aby se všechno promíchalo. Znovu odkryjeme, zalijeme 1 dcl vody!!!! Opravdu jen 1 dcl stačí!! Opět přikryjeme poklicí a dáme vařit. Uvedeme do varu a vaříme zakryté cca 20 minut na mírném plameni. Voda by se neměla vyvařit. Po 20 minutách máme hotovo. Mušle se nám otevřely - pokud nějaká ne, tak jí nenásilníme, ale vyhodíme :) Podáváme s křupavou bagetkou třeba i s bylinkovým máslem. Holanďan by namáčel do majonézy, popř. majonézy smíchané s trochou hořčice. My dáváme přednost řeckému jogurtu, kam přidáme podle chuti utřený česnek, kapku olivového oleje, bazalku, lehce osolit.
Poznámka k receptu na Mušle alá Benelux: PS: V Holandsku, Belgii prodávají speciální hrnce na mušle, což je vlastně hlubší hrnec přikrytý druhým, mělčím. Pokud něco podobného najdete doma, lze použít místo pokličky (nevadí, když to úplně netěsní) Vývaru je opravdu víc než 1 dcl, protože mušle taky pustí nějakou vodu). To je i důvod, proč se nesolí, protože mají vlastní sůl :-). Každopádně, díky zelenině a hlavně česneku je to vynikající životabudič a hlavně posilovač imunity - jak říká můj drahý: "To maká!" :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle alá Benelux, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dennini
- Datum vložení: 16.01.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 1 kg čerstvých mušlí (slávky) 2-3 větší cibule 5-6 stroužků česneku (může být i celá palička, stejně to nepoznáte) řapíkatý celer koření na mušle (lze použít i koření na ryby) bobkový list - nemusí být 1 dcl vody !!!! (opravdu nedávejte víc)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle alá benelux,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle alá Benelux - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle alá Benelux
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|