|
Recept na Můj boršč
Recept na Můj boršč je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Můj boršč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 brambory hrst mletého masa kousek vepřového masa kostra z kuřete 1 zavařované bílé zelí 2 řepy (či mala lahvička zavařované řepy) 1 mrkev kousek celeru 1 cibule 6 kuliček nového koření 4 bobkové listy masox par kuliček pepře rajčatový protlak kečup cukr,ocet 3 stroužky česneku zakysaná smetana petrželka, libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Můj boršč
Recept na Můj boršč: Uvaříme vývar z vepřového masa a kuřecí kostry, bobkové listu, černého pepře a nového koření. Při vaření z vývaru odebírame pěnu, vaříme cca 1,5 hodiny na mírném ohni. Na panvičce na trosče oleje osmažíme mleté maso, malinko opepříme a dáma si stranou do nějaké misky. Poté co je maso měkké, tak ho vyndáme, nakrájíme či natrháme na kousky a vložíme zpátky do vývaru. Nakrájené brambory vložíme k masu a vaříme do polozměknutí, poté přidáme přecezené a pokrájené zelí a vaříme do měkka. Zároven si dáme na panev a na kapku oleje nakrájenou cibul, necháme ji malinko nazlátnout, poté přidáme mrkev a celer na kostičky, osmažíme, přilejeme trošku vývaru a cca 10 minut dusíme pod pokličkou, ke konci přidáme řepu (já použila zavařenou)opět dusíme. Ke konci přídáme rajčatový protlak, dusíme do změknutí zeleniny. Takto připravenou zeleninu přelijeme do hrnce s vývarem, necháme provařit. Osolíme, přidáme masox,3/4 kelímku zakysané smetany(pokojová teplota),kečup či ještě protlak pro barvu, protože po přidání smetany dostane polévka mdlou barvu, prolisovaný česnek.Provaříme a přidáme libeček a petřželku. Teď dle chuti si každy může octem přikyselit či přisladit. Podáváme se lžící zakysané smetany a ještě posypané bylinkami Druhý den, když je polévka odležená je ještě lepší
Poznámka k receptu na Můj boršč: Vím že se klasicky dělá z hovězího masa, ale moje drahá polovička nechtěně vyndala vepřové a mleté maso, tak se muselo improvizovat :D i když i takhle byla polévka vynikající. Foto přidám, až bude doma funkční notebook :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Můj boršč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nettkaa
- Datum vložení: 23.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 brambory hrst mletého masa kousek vepřového masa kostra z kuřete 1 zavařované bílé zelí 2 řepy (či mala lahvička zavařované řepy) 1 mrkev kousek celeru 1 cibule 6 kuliček nového koření 4 bobkové listy masox par kuliček pepře rajčatový protlak kečup cukr,ocet 3 stroužky česneku zakysaná smetana petrželka, libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na můj boršč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Můj boršč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Můj boršč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|