|
Recept na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky
Recept na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého masa(mix) 500 g 250 g uzeného boku 1 balíček Jemných olomouckých tvarůžků (viz POZN.) 1 cibule 5 stroužků česneku 2 vejce 1 PL koření na mleté maso ½ KL pálivé papriky, špetka pepře, strouhanka asi 3 PL, mléko asi 2 dcl, olej nebo jiný tuk do pekáčku, zeleninový salát (já měla Moravanku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky
Recept na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky: Do mísy vyklepneme mleté, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme rozklepnutá vejce, přidáme koření (nesolíme – slané je to dost!). Zahustíme strouhankou, přidáme mléko, Promícháme – měla by vzniknout středně hustá směs – jako na sekanou. Podle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko. V pekáčku rozpálíme olej a rovnoměrně rozprostřeme směs. Pečeme asi při 180°C 25 minut, až se vytvoří kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem. Příloha: brambory, pečivo Výborné i zastudena Protože se to u nás ujalo, zkoušeli jsme s dalšími sýri - romadůr, pivní, Niva - pokaždé jiné, pokaždé výborné
Poznámka k receptu na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky: To je receptík manžela a musím říct, že nesmírně "žravý", zařazujeme do repertoáru Jemné olomoucké kupujeme v Kauflandu, jsou daleko jemnější než náš originál a pro ty, co nemají rádi jejich odér, vynikající!!!!! Obal je na fotkách
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.12.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého masa(mix) 500 g 250 g uzeného boku 1 balíček Jemných olomouckých tvarůžků (viz POZN.) 1 cibule 5 stroužků česneku 2 vejce 1 PL koření na mleté maso ½ KL pálivé papriky, špetka pepře, strouhanka asi 3 PL, mléko asi 2 dcl, olej nebo jiný tuk do pekáčku, zeleninový salát (já měla Moravanku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mšeňáček - mleté s uzeným bokem a tvarůžky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|