|
Recept na Mrkvový koláč se smetanovou polevou
Recept na Mrkvový koláč se smetanovou polevou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Mrkvový koláč se smetanovou polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 kg mrkve 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva hrst sekaných ořechů hrst rozinek Poleva: 1 jogurtová poleva (koupená, v pytlíčku), může být i bílá 1 zakysaná smetana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mrkvový koláč se smetanovou polevou
Recept na Mrkvový koláč se smetanovou polevou: Mrkev očistíme, okrájíme konce a nastrouháme (čistá hmotnost pak bude okolo 800-900 gramů). Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem. Přidáme vejce, olej, ořechy a rozinky a těsto dobře promícháme. Postupně zapracujeme mrkev, až těsto vypadá jako mrkvová pomazánka. :-) Těsto vlijeme na plech a uhladíme povrch stěrkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, dokud nejsou kraje hnědé a povrch koláče zlatavý. Ještě na teplý koláč nalijeme polevu a necháme ztuhnout, nejlépe v lednici. Příprava polevy: Ve vodní lázni v hrnci rozpustíme polevu a přidáme zakysanou smetanu, dobře promícháme. Pokud se vám náhodou udělají hrudky, nepanikařte, znovu zahřejte hrnec s vodou, míchejte, poleva bude krásně hladká. (Já na koláč navíc na bílou polevu nalila ještě mléčnou koupenou polevu a udělala mramorování)
Poznámka k receptu na Mrkvový koláč se smetanovou polevou: Tento mrkvový koláč patří mezi mé oblíbené, protože se dá obmněňovat dle fantazie. Místo polevy dávám například kokosový krém, nebo na plech naliji jen půlku těsta, rozetřu na něj tvarohovou nádivku a zakryji zbytkem těsta. Ale tento koláč se dá jíst i jen tak, bez čehokoliv. :-) Je výborný. A hlavně rychle hotový.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkvový koláč se smetanovou polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 11.04.2012
- Počet porcí: cca 20 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Těsto: 1 kg mrkve 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva hrst sekaných ořechů hrst rozinek Poleva: 1 jogurtová poleva (koupená, v pytlíčku), může být i bílá 1 zakysaná smetana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkvový koláč se smetanovou polevou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkvový koláč se smetanovou polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkvový koláč se smetanovou polevou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|