|
Recept na Mrkvovo-ořechové buchty
Recept na Mrkvovo-ořechové buchty je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Mrkvovo-ořechové buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny: 125ml mléka, 500g polohrubé mouky, 20g droždí, 50g krupicového cukru, 1 vejce, 50g másla, špetka soli, moučkový cukr na posypání Náplň: 2 velké mrkve, 80g krupicového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 100ml mléka, 1 vanilkový cukr, 200g strouhaných vlašských ořechů, 50g dětských piškotů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mrkvovo-ořechové buchty
Recept na Mrkvovo-ořechové buchty: Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Mezitím si připravte náplň: obě mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle do kastrůlku. Pak přidejte 20g krupicového cukru, citronovou šťávu, podlijte malým množstvím studené vody a poduste doměkka. Mléko se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem přiveďte k varu. Poté přidejte najemno nastrouhané vlašské ořechy, chvíli je povařte a stáhněte z plotýnky. Piškoty nastrouhejte a přisypejte je do mléka k ořechům. Důkladně promíchejte a následně vmíchejte podušenou mrkev. Hotovou náplň nechte vychladnout. Vykynuté těsto dejte na vál a rozválejte na plát silný asi 5 mm. Potřete ho náplní a stočte do rolády silné zhruba 5 cm v průměru. Rozkrájejte ji na kousky dlouhé 6 cm a naskládejte je do pekáčku. Buchty potřete máslem. Nechte je ještě asi 20 minut kynout a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 30 minut. Po upečení nechte v pekáčku krátce zchladnout a pak je vyklopte na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujte.
Poznámka k receptu na Mrkvovo-ořechové buchty: Nebyla jsem moc velký příznivec buchet, které obsahují mrkev. Pak jsem si řekla, že za pokus nic nedám a zkusila je. Mile mě překvapily! Opravdu moc chutnaly. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkvovo-ořechové buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lenika
- Datum vložení: 08.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Suroviny: 125ml mléka, 500g polohrubé mouky, 20g droždí, 50g krupicového cukru, 1 vejce, 50g másla, špetka soli, moučkový cukr na posypání Náplň: 2 velké mrkve, 80g krupicového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 100ml mléka, 1 vanilkový cukr, 200g strouhaných vlašských ořechů, 50g dětských piškotů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkvovo-ořechové buchty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkvovo-ořechové buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkvovo-ořechové buchty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|