|
Recept na Mramorový korpus se šlehačkou
Recept na Mramorový korpus se šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Mramorový korpus se šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Tmavá šlehačka: 500ml smetany ke šlehání (RAMA CREMEFINE - kupovala jsem ji v Tescu a v Bille, ale určitě ji mají i jinde. Je to taková fialovo-bílá lahvička ve tvaru kuželky a je z plastu), 150g čokolády na vaření. Světlá šlehačka: šlehačka v krabičce, 1 ztužovač.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mramorový korpus se šlehačkou
Recept na Mramorový korpus se šlehačkou: Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha.Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout. Tmavá šlehačka: Den předem připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a přivedeme k varu. Musí se 30 - 60 sekund vařit-musí bublat. Pak odstavíme a necháme vystydnout a dáme do druhého dne chladit do ledničky. Svařenou smetanu ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky do hladkého krému asi 5 minut. Ale kontrolujte to, ať nepřešleháte! Světlá šlehačka: šlehačku ušleháme se ztužovačem Korpus rozřízneme na 2x - namažeme a ozdobíme podle fantazie.
Poznámka k receptu na Mramorový korpus se šlehačkou: Tento korpus je neuvěřitelně vláčný, měkkoučký a strašně dobrý. Nikdy tak dobrý korpus jsem ještě nechutnala. Když peču dort, tak už jen tento recept. Čím odleželejší tím lepší. Pošlu i fotku dortu, který jsem pekla synovi ke druhým narozeninám
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorový korpus se šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 05.01.2010
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Korpus: 4 vejce, 240g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Tmavá šlehačka: 500ml smetany ke šlehání (RAMA CREMEFINE - kupovala jsem ji v Tescu a v Bille, ale určitě ji mají i jinde. Je to taková fialovo-bílá lahvička ve tvaru kuželky a je z plastu), 150g čokolády na vaření. Světlá šlehačka: šlehačka v krabičce, 1 ztužovač
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorový korpus se šlehačkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorový korpus se šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorový korpus se šlehačkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|