|
Recept na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Recept na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 mladá sliepka aj z hrabákmi - najlepšie z biochovu, sadlo zo sliepky, droby, 4-5 veľkých mrkiev, 3 korene petržlenu, 1 por, 1 veľká cibuľa aj so spodnou slupkou, 1 kaleráb, 1 celer - bulva, 3 veľké strúčiky cesnaku, 1 zelená paprika, 1 paradajka, celerová vňať, celé stonky petržlenovej vňate, posekaná petržlenová vňať, 1-2 sušené červené chilli papričky,prekrojené na polovicu - nemusia byť, soľ, 2-3 bobkové listy, 5 guličiek celého nového korenia, 20 guličiek celého čierneho korenia, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
Recept na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich: Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom - voda smie len perliť a zbierame penu. Tento spôsob varenia je dôležitý preto, aby vývar bol číry. V polovici varenia pridáne na hrubo pokrájanú zeleninu a varíme dalšie 2 hodiny. Ked je sliepka polomäkká, vyberieme ju a dalej použijeme. Dovaríme vývar so zeleninou, nesmie sa rozvariť, má zostať mierne na skus. Zeleninu a droby vyberieme do misy a vývar scedíme cez veľmi jemné sito. Ak chceme veľmi silný vývar, zredukujeme ho dalším varením. Na taniere dáme pokrájanú zeleninu, macesové knedličky, zalejeme horúcim vývarom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polievku ihned podávame. Je vynikajúca nielen pre zdravých, ale aj deti, slabých a lieči chorých. Preto sa táto polievka často označuje ako "židovský penicilín".
Poznámka k receptu na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich: Zdroj: recept mi dal Moshe a dakujem mu nielen za úžasný recept, ale aj za súhlas, že ju môžem uverejniť. Tip: vývar možno dať do chladničky, kde vydrží asi 5-7 dní a používať k príprave daľších jedál a možno ho aj zmraziť a kedykoľvek použiť.Varila som z kosher surovín.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 14.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 mladá sliepka aj z hrabákmi - najlepšie z biochovu, sadlo zo sliepky, droby, 4-5 veľkých mrkiev, 3 korene petržlenu, 1 por, 1 veľká cibuľa aj so spodnou slupkou, 1 kaleráb, 1 celer - bulva, 3 veľké strúčiky cesnaku, 1 zelená paprika, 1 paradajka, celerová vňať, celé stonky petržlenovej vňate, posekaná petržlenová vňať, 1-2 sušené červené chilli papričky,prekrojené na polovicu - nemusia byť, soľ, 2-3 bobkové listy, 5 guličiek celého nového korenia, 20 guličiek celého čierneho korenia, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - goldener joich,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mosheho "židovský penicilín" - zlatá slepičí polévka - Goldener joich
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|