|
Recept na Moravské koláčky
Recept na Moravské koláčky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Moravské koláčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g polohrubé mouky, 70 g hladké mouky, 125 g+1 lžička krupicového cukru, 42 g droždí, 250 ml mléka, 150 g másla, 4 žloutky, povidla, drobenka z krupicového cukru, másla a polohrubé mouky Tvarohová náplň: 300 g tvarohu, 50 g cukru, 1 lžička vanil. pudinkového prášku, 1 lžíce rozinek a trochu rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravské koláčky
Recept na Moravské koláčky: Oba druhy mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr a vykynutý kvásek z droždí, 1 lžičky cukru a 2 lžice mléka. Vmícháme zbývající mléko, rozpuštěné máslo a 3 žloutky. Uhněteme hladké těsto,které nencháváme kynout a odkrajujeme z něj lžící kousky. Zakulatíme je a vytvoříme placičky. Naplníme je utřeným tvarohem, uzavřeme a pokladáme na plech. Necháme chvilku nakynout cca 10min.Středy koláčku vytlačíme vajíčkem a do vzniklého důlku dáme povidla. Okraje potřeme rozšlehaným zbývajícím vajíčkem a posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáte trobě při 160 až 170 stupňů asi 35minut. Vychladlé koláče pocukrujeme. Tvarohová náplň: Tvaroh utřeme s cukrem a pudinkovým práškem a vmicháme rozinky a rum
Poznámka k receptu na Moravské koláčky: Zazněl zde dotaz:"nevadí když místo polohrubé mouky použiju hladkou??" Odpověď by měla znít: VADÍ! Vyzkoušejte Já peču z těsta, kde jsou mouky v poměru 1:1 a oproti kynutému pouze z hladké mouky, jsou koláče (buchty, táče) kypřejší a vydrží i déle "čerstvé"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravské koláčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: holubova32
- Datum vložení: 30.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 400 g polohrubé mouky, 70 g hladké mouky, 125 g+1 lžička krupicového cukru, 42 g droždí, 250 ml mléka, 150 g másla, 4 žloutky, povidla, drobenka z krupicového cukru, másla a polohrubé mouky Tvarohová náplň: 300 g tvarohu, 50 g cukru, 1 lžička vanil. pudinkového prášku, 1 lžíce rozinek a trochu rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravské koláčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravské koláčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravské koláčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|