|
Recept na Moje škvarkové pagáče
Recept na Moje škvarkové pagáče je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Moje škvarkové pagáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g polohrubá múka 200 ml kyslá smotana 100 ml olej 2 žĺtka 2 ks vychladnutý varený a nastrúhaný zemiak alebo 2-3 polievk.lyžice instantnej zemiakovej kaše 1 kocka droždia - 42 g 1 káv. lyžička cukru mlieko soľa podľa chuti, asi 5 káv. lyžičiek 400 g mletých oškvarkov - škvarky 1 vajce na potretie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje škvarkové pagáče
Recept na Moje škvarkové pagáče: Pripravíme si kvások z droždia, cukru a trocha mlieka. Po vykvasení spracujeme cesto z vyššie uvedených surovín, okrem oškvarkov. Mlieko pridávame podľa potreby, cesto hustoty asi ako knedlíky. Necháme vykysnúť v teple. Po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku cca 1 - 1,5 cm, natrieme mletými posolenými oškvarkami. Poskladáme - zprava tretinu do stredu a zľava, potom zhora dolu. Neviem to popísať, jednoducho, aby sa nám cesto prekrylo viackrát, poprekladalo a po upečení vrstvilo... O chvíľku, cca 10 min. postup zopakujeme - vaľkanie a skladanie. Potom ešte raz. Je výhodné, aby vyvaľkané cesto malo tvar obdĺžnika, dobre sa skladá...Po poslednom skladaní vyvaľkáme na 2 cm hrúbku, povrch môžeme krížom krážom po vrchu ozdobiť nožom mriežkou, vykrajujeme kolieska, dáme na peč. papierom vyložený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, necháme cca 15 min. kysnúť a upečieme. Ja obyčajne krájam štvorčeky alebo obdĺžniky, aj polmesiačiky. Samozrejme, klasikou sú kolieska. Povrch je možné posypať sezamom, čo zas klasika ale nie je.
Poznámka k receptu na Moje škvarkové pagáče: Ideálne na posedenie s pohárikom vína. Dovoľujem si pridať svoj recept na pagáče ako alternatívu k tým, čo tu už sú.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje škvarkové pagáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 29.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 800 g polohrubá múka 200 ml kyslá smotana 100 ml olej 2 žĺtka 2 ks vychladnutý varený a nastrúhaný zemiak alebo 2-3 polievk.lyžice instantnej zemiakovej kaše 1 kocka droždia - 42 g 1 káv. lyžička cukru mlieko soľa podľa chuti, asi 5 káv. lyžičiek 400 g mletých oškvarkov - škvarky 1 vajce na potretie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje škvarkové pagáče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje škvarkové pagáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje škvarkové pagáče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|