|
Recept na Moje pirohy
Recept na Moje pirohy je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Moje pirohy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g hladkej múky + 300 g polohrubej múky 20 g droždia 1 kl cukru cca 350 ml mlieka 60 g masla 2 KL soľ 400 g bravčového mletého mäsa olej - alebo masť menšia cibuľa soľ 1 strúčik cesnaku čierne korenie majoránka, príp. iné korenie 2 KL smotany trochu múky a trochu vody 2 vajcia na potretie príp. strúhaný syr na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje pirohy
Recept na Moje pirohy: Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Potom s ním vymiesime cesto z múky, soli, zmäknutého masla. Mlieka toľko, aby sme dostali cesto pružné cesto, niekto má rád tuhšie, iný mäkšie cesto. Necháme vykysnúť - kým zhruba nezväčší dvojnásobne objem. Kým cesto kysne, pripravíme náplň: Speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, opekáme, varechou oddeľujeme, kým mäso nezbledne. Osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a koreniny podľa svojej chuti. Asi 1 PL múky zmiešame s trochou vody - menej ako 100 ml, vlejeme k mäsu, premiešame, trochu sa to zahustí. Nakoniec pridáme, nemusí byť - trochu kyslej smotany - asi 2 PL. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na cca 2-3 mm, pokrájame na štvorce, kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, rozložíme náplň. Preložíme do trojuholníka, pritisneme vidličkou kraje. Ukladáme na plech - peč. papier. Potrieme vajíčkom, ak máme - posypeme syrom. Necháme cca 10 - 15 min stáť a dáme do rúry, pečieme asi 15 min.
Poznámka k receptu na Moje pirohy: Obľúbené jedlo mojich detí, nosili si ich do školy i na výlety. Hodí sa aj ako pohostenie pre návštevy. Je možné tieto pirohy aj vysmážať, ale ja sa vymážaniu vyhýbam. S náplňou môžeme experimentovať - mám odskúšané aj s hubovou, ale výborná je z kyslej kapusty - cibuľa, slanina - osmažiť. A to by už asi boli úplne iné recepty.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje pirohy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 18.12.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 g hladkej múky + 300 g polohrubej múky 20 g droždia 1 kl cukru cca 350 ml mlieka 60 g masla 2 KL soľ 400 g bravčového mletého mäsa olej - alebo masť menšia cibuľa soľ 1 strúčik cesnaku čierne korenie majoránka, príp. iné korenie 2 KL smotany trochu múky a trochu vody 2 vajcia na potretie príp. strúhaný syr na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje pirohy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje pirohy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje pirohy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|