|
Recept na Moje briošky
Recept na Moje briošky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Moje briošky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g hladké mouky 50 g cukru krupice 70 g rozpuštěného másla 180 ml vlažného mléka 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 sáček sušeného droždí citronová kůra špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje briošky
Recept na Moje briošky: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, pak sypké a zapneme pekárnu na program :těsto a necháme projít celým programem. Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme a smotáme. Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout. Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem. Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak. Pečeme do zlatova. Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout. No a pak už jen konzumujeme.
Poznámka k receptu na Moje briošky: Recept jsem našla někde na netu. Dlouho jsem váhala s vyzkoušením. Dneska mě to nějak nakoplo a šla jsem do toho .Udělala jsem jen z půl dávky na zkoušku. Briošky jsou moc dobré, můžu doporučit. Samozřejmě jdou udělat i ručně, pro ty, co nemají domácí pekárnu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje briošky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ruzena (Růžena Musilová)
- Datum vložení: 11.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 400g hladké mouky 50 g cukru krupice 70 g rozpuštěného másla 180 ml vlažného mléka 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 sáček sušeného droždí citronová kůra špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje briošky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje briošky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje briošky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|