|
Recept na Mleté maso v zelných listech
Recept na Mleté maso v zelných listech je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mleté maso v zelných listech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového mletého masa nebo mix, trochu sádla nebo oleje, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, 100 g nevařené rýže parboiled, 3 vejce, asi 250 - 300 g zelí - zelných listů a trochu sádla na vymazání pekáčku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mleté maso v zelných listech
Recept na Mleté maso v zelných listech: Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vyrestujeme za stálého míchání do tuku a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce a propláchnutou rýži. Zamícháme, z koření používám jen pepř a trošku více solím, jelikož je tam ta rýže. Zelné listy si chvíli povaříme v osolené vodě a scedíme, necháme okapat. Pekáček si vymažeme sádlem, nebo olejem, dáme na dno i boky zelné listy, na ně rozprostřeme masovou směs a nahoru dáme znovu zelné listy, mírně posolíme. Přidáme zhruba 1 - 1,5 dl vody, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby, v polovině pečení odklopíme a dopečeme. Přibližně se peče asi 45 minut, záleží na teplotě trouby. jako příloha jsou brambory a kompot, nebo mrkvový salát, který je taky tady na Topreceptech.
Poznámka k receptu na Mleté maso v zelných listech: Můžeme dělat taky závitky, ale je třeba více zelných listů, je to pracnější a déle to trvá :-)) Občas připravuji v římském hrnci, kdy syrové brambory nakrájím na větší kostky, osolím, zelí nakrájím, spařím vařící vodou a scedím. Vše smíchám s masovou směsí s vejci, jen rýže musí být uvařená a vodu už nepřidáváme. Naposledy jsem udělala bez rýže, tu jsem zapomněla v mikrovlnce, kde jsem ji vařila :-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mleté maso v zelných listech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 29.08.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g vepřového mletého masa nebo mix, trochu sádla nebo oleje, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, 100 g nevařené rýže parboiled, 3 vejce, asi 250 - 300 g zelí - zelných listů a trochu sádla na vymazání pekáčku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mleté maso v zelných listech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mleté maso v zelných listech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mleté maso v zelných listech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|