|
Recept na Mleté maso s kapustou a rýží
Recept na Mleté maso s kapustou a rýží je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mleté maso s kapustou a rýží budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mletého vepřového masa nebo mix vepřové s hovězím, 30 g uzené slaniny, zhruba 3 lžíce oleje, 150 g cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, zhruba 1/2 palice česneku nebo více - dle vlastní chuti a síly česneku, 400 g kapusty, 100 g nevařené rýže - nejraději parboiled. Pokud budeme pokrm zapékat, tak ještě zhruba 3 vejce a můžeme použít i nastrouhaný sýr na povrch...
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mleté maso s kapustou a rýží
Recept na Mleté maso s kapustou a rýží: Kapustu nakrouháme, spaříme vroucí vodou a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej, nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovita. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a maso při restování vařečkou oddělujeme od sebe. Ke konci restování přidáme prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek. Pak přidáme kapustu a propláchnutou rýži, zalijeme vodou - zhruba 2 - 3 dl, raději dát méně a pak třeba v průběhu dušení trochu dolijeme. Přiklopíme poklicí a necháme dusit, až je maso s rýží měkké. Tuto směs můžeme podávat takto dušenou s brambory a např. kompotem nebo jde pak i zapékat. Musíme ji nechat malinko zchladnout, přidáme 2 - 3 vejce, mírně dosolíme, zamícháme a dáme do tukem vymazané zapékací misky. Buď větší nebo jednoporcové. Taky to můžeme připravit tak, že do vymaštěné jednoporcové zapékací misky dáme na hrubší kostky nakrájené vařené brambory, na to masovou směs a zasypeme sýrem. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka k receptu na Mleté maso s kapustou a rýží: Tento recept je receptem našich babiček, jídlo je celkem levné, rychlé na přípravu a nám chutná. Koření už žádné nepoužívám, jen pepř a česnek. Pokud máme zbylou vařenou rýži, tak ji můžeme použít, ale přidáme ji až nakonec k měkkému masu. Přidávám foto jak dušené směsi, tak i zapékané TAKY PŘIDÁVÁM FOTO STEJNÉHO JÍDLA PRO TY, KTERÝM VADÍ KONEČNÁ ÚPRAVA JÍDLA NA TALÍŘI, NEPOTRPÍ SI NA NI A VIDÍ V TOM SNAD JEN TOUHU AUTORŮ RECEPTŮ PO BODECH. Každý si může vybrat, jak bude servírovat. Mně osobně není jedno, jak jídlo na talíři vypadá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mleté maso s kapustou a rýží, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 08.12.2011
- Počet porcí: 5 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g mletého vepřového masa nebo mix vepřové s hovězím, 30 g uzené slaniny, zhruba 3 lžíce oleje, 150 g cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, zhruba 1/2 palice česneku nebo více - dle vlastní chuti a síly česneku, 400 g kapusty, 100 g nevařené rýže - nejraději parboiled. Pokud budeme pokrm zapékat, tak ještě zhruba 3 vejce a můžeme použít i nastrouhaný sýr na povrch..
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mleté maso s kapustou a rýží,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mleté maso s kapustou a rýží - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mleté maso s kapustou a rýží
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|