|
Recept na "Minutkový"vepřový řízek speciál
Recept na "Minutkový"vepřový řízek speciál je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě "Minutkový"vepřový řízek speciál budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřová kýta sůl sušený česnek/nemusí být pepřová omáčka zakoupena v Lidlu/viz foto na klasický trojobal hladká mouka,vejce,strouhanka na smažení stolní máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Minutkový"vepřový řízek speciál
Recept na "Minutkový"vepřový řízek speciál: Z kýty si nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1hodinu odležet. Poté nastartujeme troubu a necháme ji rozehřát. Na pánev si dáme rozehřát máslo. Odpočaté řízky si obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na mírném plameni z každé strany 3minuty a pak přemístíme do brutvanu(pekáče)nejlépe na silikonovou pečící folii, popřípadě na pečící papír. Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni(já mám plynovou)10minut. Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší, nebo jen s chlebem. Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.
Poznámka k receptu na "Minutkový"vepřový řízek speciál: Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehounký a šťavnatý. Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Minutkový"vepřový řízek speciál, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 01.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: vepřová kýta sůl sušený česnek/nemusí být pepřová omáčka zakoupena v Lidlu/viz foto na klasický trojobal hladká mouka,vejce,strouhanka na smažení stolní máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "minutkový"vepřový řízek speciál,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Minutkový"vepřový řízek speciál - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Minutkový"vepřový řízek speciál
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|