|
Recept na Minipizzy s tuňákem a citronem
Recept na Minipizzy s tuňákem a citronem je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Minipizzy s tuňákem a citronem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20 g droždí 1 špetka cukru 400 g mouky sůl 75 ml olivového oleje 200 g tuňáka (ve vlastní šťávě, konzerva) 2 stroužky česneku 2 lžíce kaparů 2 lžíce jemně nasekané petržele 1 lžíce citronové šťávy 1 špetka tabaska čerstvě mletý pepř olej na plech 9 koktejlových rajčat 1 citron petržel na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Minipizzy s tuňákem a citronem
Recept na Minipizzy s tuňákem a citronem: Droždí s cukrem rozpusťte v 1/8 vlažné vody. Pak s moukou, 1 lžičkou soli a olivovým olejem vypracujte hladké těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou, dejte do tepla a nechte 20 - 30 minut vykynout. Tuňáka nechte okapat a v míse rozmačkejte vidličkou na větší kousky. Česnek oloupejte, prolisujte a přidejte k tuňákovi. Kapary nasekejte nahrubo. Smíchejte tuňáka s kapary, petrželí, trochu soli, citronovou šťávou a tabaskem. Ochuťte pepřem. Těsto ještě jednou prohněťte, udělejte z něho váleček, ten nakrájejte na 18 plátků a válečkem na nudle důkladně vyválejte malé pizzové korpusy. Okraje trochu nadzdvihněte. Pizzové korpusy dejte na tukem potřený plech, zakryjte a nechte ještě trochu vykynout. Korpusy potřete tuňákovou směsí. Rajčata omyjte, rozpulte a odstraňte zbytky po stopkách. Na každou pizzu dejte polovinu rajčete. Citrony oloupejte tak, abyste odstranili i bílou slupku, dužinu nakrájete na velmi tenké plátky a rozdělte je na pizzy. Minipizzy pečte v předehřáté troubě při 220 st. C asi 15 minut. Hotové minipizzy ozdobte petrželí a servírujte.
Poznámka k receptu na Minipizzy s tuňákem a citronem: Přijde mi to zajímavé, vyzkoušíme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Minipizzy s tuňákem a citronem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 12.06.2013
- Počet porcí: 18
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: 20 g droždí 1 špetka cukru 400 g mouky sůl 75 ml olivového oleje 200 g tuňáka (ve vlastní šťávě, konzerva) 2 stroužky česneku 2 lžíce kaparů 2 lžíce jemně nasekané petržele 1 lžíce citronové šťávy 1 špetka tabaska čerstvě mletý pepř olej na plech 9 koktejlových rajčat 1 citron petržel na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na minipizzy s tuňákem a citronem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Minipizzy s tuňákem a citronem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Minipizzy s tuňákem a citronem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|