|
Recept na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem
Recept na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Minimazance s perníkovým kořením a ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 200 ml mléka 1/2 lžičky cukru 7 g aktivního sušeného droždí 500 g hladké mouky 60 g cukru (nebo více, kdo chce) - nejlépe hnědý 1/2 sáčku perníkového koření Vitana (pozor, NE pečicí prášek do perníku) 1/2 lžičky soli citronová kůra podle chuti (asi z 1/2 až 1 citronu) 2 vejce 60 g másla sušené ovoce podle chuti (dala jsem brusinky, meruňky, sultánky a mango) silný horký čaj a rum nebo medovina na namočení ovoce Na potření: 1 vejce 1 lžíce mléka (pořádně smíchat) Na polevu 1/2 hrnku práškového cukru 1 lžíce mléka (rozmíchat na hladkou kašičku po upečení bochánků, přidat po kapkách mléko podle potřeby).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem
Recept na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem: Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu, než ho dáme do těsta. Před přidáním do těsta ovoce zcedíme a "grog", ve kterém s louhovalo, můžeme vypít. Připravíme si droždí - mléko ohřejeme asi na 37 stupňů, přidáme droždí a cukr, zamícháme a necháme stát asi 10 minut, než droždi začne pěnit. Mezi tím si ve velké míse smícháme mouku, cukr, perníkové koření, sůl a citronovou kůru. Když se droždí zpění, přidáme do sypkých ingrediencí a promícháme. Přidáme vejce a mícháme, a pak přidáme změklé máslo a vpracujeme do těsta. Nakonec přidáme ovoce (přecezené, bez nálevu, v němž se louhovalo), a hněteme těsto až je hladké a pružné, alespoň 5 minut. Dáme těsto do naolejované mísy a necháme ho hodinu kynout na teplém místě. Když těsto zdvojnásobí objem, znovu ho proválíme, a pak rozdělíme na 12 - 16 kousků. Utvoříme bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozmíchaným vejcem s mlékem a na povrchu nařízneme křížek. Pak necháme opět odpočívat na teple, aby znova nakynuly - asi 1/2 až 1 hodinu. Pak si rozpálíme troubu na 205 stupňů Celsia, znova potřeme bochánky vejcem a mlékem, a dáme do trouby, kde pečeme asi 15 minut, až jsou krásně zhnědlé a uvnitř propečené (zkusíme špejlí). Po vychlazení uděláme na bocháncích křížek z polevy. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem: Těsto je podobné mazanci, ale to perníkové koření tomu dodává zajímavou chuť. Anglicky jsou to Hot Cross Buns, t.j. "teplé křížové bochánky", ale ten název by nevystihoval charakter tohoto pečiva, tak jsem to překřtila. Snad to neva. zdroj: www.joyofbaking.com
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Minimazance s perníkovým kořením a ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LidaD
- Datum vložení: 30.05.2010
- Počet porcí: 12 - 16
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Na těsto: 200 ml mléka 1/2 lžičky cukru 7 g aktivního sušeného droždí 500 g hladké mouky 60 g cukru (nebo více, kdo chce) - nejlépe hnědý 1/2 sáčku perníkového koření Vitana (pozor, NE pečicí prášek do perníku) 1/2 lžičky soli citronová kůra podle chuti (asi z 1/2 až 1 citronu) 2 vejce 60 g másla sušené ovoce podle chuti (dala jsem brusinky, meruňky, sultánky a mango) silný horký čaj a rum nebo medovina na namočení ovoce Na potření: 1 vejce 1 lžíce mléka (pořádně smíchat) Na polevu 1/2 hrnku práškového cukru 1 lžíce mléka (rozmíchat na hladkou kašičku po upečení bochánků, přidat po kapkách mléko podle potřeby)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na minimazance s perníkovým kořením a ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Minimazance s perníkovým kořením a ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Minimazance s perníkovým kořením a ovocem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|