|
Recept na Mini pařížák
Recept na Mini pařížák je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Mini pařížák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 30 g kakaa, 90 g hladké mouky krém: 700 ml smetany ke šlehání, 300 g hořké čokolády poleva: 200 g hořké čokolády, 6 lžic vody, 1 lžíce másla, 3 lžíce smetany ke šlehání dále: rum, šlehačka na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mini pařížák
Recept na Mini pařížák: Nejdříve připravíme krém: do smetany rozlámeme čokoládu, zahřejeme a za stálého míchání 1 minutu povaříme. Odstavíme, po částečném vychladnutí přelijeme do šlehací mísy a necháme zcela vychladnout. Do druhého dne necháme v ledničce. Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh. Zašleháme žloutky, pak olej a nakonec zlehka vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto urovnáme do formy (průměr 23-25 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (200°C, 20-30 minut). Necháme vychladnout. Vychadlý korpus vyjmeme z formy (napřed objedeme dort po obvodu ostrým nožem, abychom ho uvolnili). Je-li třeba, velkým nožem srovnáme povrch do roviny. Korpus vrátíme do formy, pokropíme ho rumem a uzavřeme ráfek. Ztuhlý krém z ledničky rozšleháme elektrickým šlehačem a naneseme na korpus. Uhladíme do roviny a dort uložíme do ledničky. Do kastrůlku rozlámeme čokoládu na polevu, přidáme vodu a zahříváme ve vodní lázni, občas promícháme. Až se čokoláda rozpustí a promíchá s vodou, přidáme máslo a znovu mícháme až se vše spojí. Nakonec vmícháme smetanu a vymícháme hladkou polevu. Kastrůlek vyjmeme z vody a za občasného promíchání necháme polevu vychladnout na tělovou teplotu. Dort vyndáme z ledničky, odstraníme ráfek (opět od něho nejdřív musíme dort "odříznout") a položíme ho na mřížku. Vlažnou hustou polevu nalijeme na povrch. Velkým nožem ji rozetřeme, polevu stékající na boky opatrně po bocích rozetřeme. Necháme zatuhnout a pak dort opatrně přeneseme na podnos. Po úplném zaschnutí polevy dort ozdobíme ušlehanou smetanou.
Poznámka k receptu na Mini pařížák: I když je množství na velký dort,manželka udělala mini.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mini pařížák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 06.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 30 g kakaa, 90 g hladké mouky krém: 700 ml smetany ke šlehání, 300 g hořké čokolády poleva: 200 g hořké čokolády, 6 lžic vody, 1 lžíce másla, 3 lžíce smetany ke šlehání dále: rum, šlehačka na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mini pařížák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mini pařížák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mini pařížák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|