RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky, recepty Měkké a voňavé vánoční perníčky, Měkké, voňavé, vánoční, perníčky


Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky

Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky je zařazen v kategorii moučníky - perníky. K přípravě Měkké a voňavé vánoční perníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladké mouky (dávám celou dávku nebo 1/2 špaldovou) 180 g moučkového cukru (třtinový cukr) 80 g másla 2 vejce 4 lžíce medu (polévkové) 2 lžičky jedlé sody (dezertní) 3 lžičky koření MEDOVÝ PERNÍK od KOTÁNYI 3 lžičky kypřícího prášku do perníku 3 lžičky kakaa 1 rozšlehané vejce na potření Poleva: 2 bílky + 280g moučkového cukru vyšlehat do hustší hmoty.

Měkké a voňavé vánoční perníčky
Zvětšit obrázek

Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky

Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky:
Nachystáme si velkou mísu, kam vložíme veškeré ingredience a promícháme. Pořádně ručně vyhněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a asi ještě 10min propracujeme, aby se nám těsto chovalo jako plastelína. Až je „teplé“ a dobře vypracované, vezmeme potravinářskou folii, těsto do ní zabalíme a dáme do druhého dne odležet na chladnější místo, né do lednice. Druhý den najdeme těsto skoro jako „nakynuté“, uležené a nachystáme si na plechy pečící papír. Na vál si dáme trochu hladké mouky a část těsta vyválíme asi na půl centimetru (3-5 mm), vezmeme si vykrajovátka na perníčky, vykrajujeme opatrně a skládáme vedle sebe s menšími mezerami na plech. Těsto nám pečením trošku nabude. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 8-10 minut. V hrníčku si rozmícháme vajíčka s kapkou vody. Horké perníčky po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem kvůli lesku. Necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou dle fantazie. Perníčky máme krásně měkké a ihned k jídlu :o) dobrou chuť!!!

Poznámka k receptu na Měkké a voňavé vánoční perníčky:
pokud se těsto bude drobit, přidejte bílek nebo vejce, pokud se bude lepit, přidejte trochu mouky, musí se těsto doladit na místě, dle vzhledu toto jen jen předloha základního receptu. Pokud chcete zdravější verzi, místo cukru moučka dáme 60gr třitový cukr, 6-7 lžic medu, hladkou špaldovou mouku, nebo napůlíme s žitnou), na zdobení do vyšlehaného bílku dáme hroznový cukr.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Měkké a voňavé vánoční perníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
  • Datum vložení: 16.02.2010
  • Počet porcí: asi 100
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
  • Suroviny: 500 g hladké mouky (dávám celou dávku nebo 1/2 špaldovou) 180 g moučkového cukru (třtinový cukr) 80 g másla 2 vejce 4 lžíce medu (polévkové) 2 lžičky jedlé sody (dezertní) 3 lžičky koření MEDOVÝ PERNÍK od KOTÁNYI 3 lžičky kypřícího prášku do perníku 3 lžičky kakaa 1 rozšlehané vejce na potření Poleva: 2 bílky + 280g moučkového cukru vyšlehat do hustší hmoty
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na měkké a voňavé vánoční perníčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Měkké a voňavé vánoční perníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Měkké a voňavé vánoční perníčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist