|
Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky
Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Měkké a voňavé vánoční perníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky (dávám celou dávku nebo 1/2 špaldovou) 180 g moučkového cukru (třtinový cukr) 80 g másla 2 vejce 4 lžíce medu (polévkové) 2 lžičky jedlé sody (dezertní) 3 lžičky koření MEDOVÝ PERNÍK od KOTÁNYI 3 lžičky kypřícího prášku do perníku 3 lžičky kakaa 1 rozšlehané vejce na potření Poleva: 2 bílky + 280g moučkového cukru vyšlehat do hustší hmoty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky
Recept na Měkké a voňavé vánoční perníčky: Nachystáme si velkou mísu, kam vložíme veškeré ingredience a promícháme. Pořádně ručně vyhněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a asi ještě 10min propracujeme, aby se nám těsto chovalo jako plastelína. Až je „teplé“ a dobře vypracované, vezmeme potravinářskou folii, těsto do ní zabalíme a dáme do druhého dne odležet na chladnější místo, né do lednice. Druhý den najdeme těsto skoro jako „nakynuté“, uležené a nachystáme si na plechy pečící papír. Na vál si dáme trochu hladké mouky a část těsta vyválíme asi na půl centimetru (3-5 mm), vezmeme si vykrajovátka na perníčky, vykrajujeme opatrně a skládáme vedle sebe s menšími mezerami na plech. Těsto nám pečením trošku nabude. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 8-10 minut. V hrníčku si rozmícháme vajíčka s kapkou vody. Horké perníčky po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem kvůli lesku. Necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou dle fantazie. Perníčky máme krásně měkké a ihned k jídlu :o) dobrou chuť!!!
Poznámka k receptu na Měkké a voňavé vánoční perníčky: pokud se těsto bude drobit, přidejte bílek nebo vejce, pokud se bude lepit, přidejte trochu mouky, musí se těsto doladit na místě, dle vzhledu toto jen jen předloha základního receptu. Pokud chcete zdravější verzi, místo cukru moučka dáme 60gr třitový cukr, 6-7 lžic medu, hladkou špaldovou mouku, nebo napůlíme s žitnou), na zdobení do vyšlehaného bílku dáme hroznový cukr.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Měkké a voňavé vánoční perníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
- Datum vložení: 16.02.2010
- Počet porcí: asi 100
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: 500 g hladké mouky (dávám celou dávku nebo 1/2 špaldovou) 180 g moučkového cukru (třtinový cukr) 80 g másla 2 vejce 4 lžíce medu (polévkové) 2 lžičky jedlé sody (dezertní) 3 lžičky koření MEDOVÝ PERNÍK od KOTÁNYI 3 lžičky kypřícího prášku do perníku 3 lžičky kakaa 1 rozšlehané vejce na potření Poleva: 2 bílky + 280g moučkového cukru vyšlehat do hustší hmoty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na měkké a voňavé vánoční perníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Měkké a voňavé vánoční perníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Měkké a voňavé vánoční perníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|