|
Recept na Medvědí preclíky
Recept na Medvědí preclíky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Medvědí preclíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladká múka 250 + 100 ml vlažnej vody 20 g čerstvé droždie 1 KL cukru 2 PL oleja 1 PL soli 15 listov medvedieho cesnaku = medvědí česnek - príp. viac na potretie 1 PL hladkej múky 1 PL soli 3 PL vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medvědí preclíky
Recept na Medvědí preclíky: Vo vlažnej vode rozpustíme cukor a vmiešame droždie, necháme cca 15 min. stáť. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, na drobno pokrájame. Do múky vmiešame soľ, pridáme olej, oživené droždie a s vlažnou vodou vymiesime relatívne tuhé cesto, zapracujeme do neho aj pokrájaný medvedí cesnak. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Potom cesto rozdelíme na 16 častí (najprv na polovicu, každú časť zas na polovicu, atď....) Z každého kúska šúľame hada o priemere asi 1 cm, tvarujeme praclíky, alebo necháme v tvare tyčiniek. Ukladáme na peč. papier alebo na fóliu na pečenie. Po chvíli státia dáme do rúry - 200 stupňov, pečieme 10 min. Po 10 minútach vyberieme, potrieme zmesou múky, soli a vody a pečieme ešte 5-10 minút, podľa toho, aké vypečené chceme praclíky mať. Nám chutia zvonku chrumkavé, znútra mäkké. Na potieranie v miske zmiešame soľ a vodu, postupne pridávame vodu - vymiešame hustú kašičku, postupne riedime. Na praclíky nanášame štetcom.
Poznámka k receptu na Medvědí preclíky: Toto je ďalší spôsob na využitie medvedieho cesnaku. Ak nemáme, praclíky sú chutné aj samotné, bez ničoho, prípadne dáme sušenú cibuľu a pod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medvědí preclíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 24.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladká múka 250 + 100 ml vlažnej vody 20 g čerstvé droždie 1 KL cukru 2 PL oleja 1 PL soli 15 listov medvedieho cesnaku = medvědí česnek - príp. viac na potretie 1 PL hladkej múky 1 PL soli 3 PL vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medvědí preclíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medvědí preclíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medvědí preclíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|