|
Recept na Medvědí noky - medvedie halušky
Recept na Medvědí noky - medvedie halušky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Medvědí noky - medvedie halušky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g polohrubej múky 2 vajcia veľká hrsť mladých listov medvedieho cesnaku voda - cca 500 ml 1 KL soľ štipka mletého čierneho korenia.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medvědí noky - medvedie halušky
Recept na Medvědí noky - medvedie halušky: Listy medvedieho cesnaku zbavíme stopky, dobre umyjeme, necháme odkvapkať a prekrájame. Zalejeme 100 ml studenej vody a tyčovým mixérom rozmixujeme. Získame kašovitú hmotu. Ako ďalší bod - uvedieme do varu veľké množstvo vody, v ktorej budeme halušky variť. Vajcia rozšľaháme so 100 ml vody. Do misy dáme múku, rozmixovaný medvedí cesnak, rozšľahané vajcia s vodou, osolíme, okoreníme, varechou spracúvame a pridávame studenú vodu, aby sme získali polotuhé cesto. Nenechávame stáť (uvoľní sa lepok a cesto je ťahavé) a hneď hádžeme do vriacej vody halušky pomocou haluškára alebo nožom z doštičky. Keď vyplávu na povrch - sú hotové, okamžite vyberieme. Toto množstvo vyvaríme na dvakrát. V mise premiešame s olejom, sem tam prehrabneme, aby sa nezlepili, kým nevychladnú.
Poznámka k receptu na Medvědí noky - medvedie halušky: Halušky podávame ako prílohu k hocijakému mäsu na šťave a pod. Príp. s riedkymi miešanými vajíčkami a zeleninovým šalátom aj ako hlavné jedlo. Keď vynecháme medvedí cesnak, máme obyčajné prílohové halušky. Receptom som chcela poukázať na široké možnosti využitia medvedieho cesnaku v kuchyni.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medvědí noky - medvedie halušky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 03.06.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 600 g polohrubej múky 2 vajcia veľká hrsť mladých listov medvedieho cesnaku voda - cca 500 ml 1 KL soľ štipka mletého čierneho korenia
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medvědí noky - medvedie halušky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medvědí noky - medvedie halušky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medvědí noky - medvedie halušky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|