|
Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžička sody, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 450 g hladké mouky; krém: 375 g másla, 250 ml vody, 1 vanilkový pudink, 150 g moučkového cukru; rybízová marmeláda; poleva: 100 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého tuku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Recept na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!: Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači s téměř vroucím rozvarem z másla, cukru, sody, medu, mléka a vajec. Tekutinu je přitom třeba nechat za stálého míchání provařit, dokud nezačne u dna karamelizovat. Jako kterékoli jiné medové těsto má i toto své klady a zápory. Především platí, že je třeba je co možná nejrychleji po vyhnětení rozválet do podoby plátů. Jinak ztuhne a další práce s ním bude obtížná, ba téměř nemožná. A po upečení získáte pláty, jež jsou obdobně jako medové perníčky tvrdé a vyžadují odležení v chladu, kde zvlhnou a zvláční. Toto odležení ještě urychlí náplň v podobě pikantního ovocného džemu a krému. Autorka pracuje s máslovým nastaveným pudinkem, když ale přídavek pudinku vynecháte, budou výsledné řezy ještě trvanlivější. V kastrůlku svařte za stálého míchání máslo s cukrem, sodou, medem, mlékem a celým vejcem. Směs provařte, mírně zkaramelizuje, vroucí nalijte na mouku a vše zpracujte v robotu do podoby těsta. Je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka a opět vše propracujte. Z těsta vypracujte 3 stejně velké pláty, jež upečete na plechu s papírem v troubě vyhřáté na 150 oC dozlatova. Než zchladnou, připravte krém: Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání pudink svařte a provařte. Zchladlý pod folií zašlehejte do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla. Jeden plát potřete džemem, krémem a náplně přiklopte druhým plátem. Postup opakujte i v případě třetího plátu; docela nahoře bude krém. V chladu ztuhlý moučník polijte čoko polevou, jejíž základ tvoří rozehřátá čokoláda vymíchaná se ztuženým tukem. Opět vše uložte v chladu, aby se buchta rozležela a zvláčněla. Teprve potom ji rozdělte na řezy. Náš tip: Rychle vyhnětené medové těsto co možná nejdříve zpracujte do podoby 3 plátů. Jakmile zchladne, začne tuhnout a špatně se pak rozvaluje. Bochánky proto ukládejte v teple přiklopené kastrolem, případně je rozvalujte na plechu s papírem nahřátým v teplé troubě. Autorkou receptu je Soňa Frydrychová.
Poznámka k receptu na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!: Fotonávod krok za krokem najdete zde: http://www.hobbymanie.tv/clanek/medovy-moucnik-jme...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frejka55
- Datum vložení: 09.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 50 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 lžička sody, 2 lžíce medu, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 450 g hladké mouky; krém: 375 g másla, 250 ml vody, 1 vanilkový pudink, 150 g moučkového cukru; rybízová marmeláda; poleva: 100 g čokolády na vaření, 30 g ztuženého tuku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medový moučník jménem zázrak: je tomu opravdu tak!,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|